fbpx Menu

Over Collin

Even voorstellen Collin van Almkerk

Mijn naam is Collin van Almkerk, tussen mijn veertiende en vierentwintigste heb ik eetstoornissen en verslavingen gehad. Vanaf de zesde klas van de basisschool ben ik gepest en voelde ik mij anders dan anderen. Na een lange en eenzame middelbare schoolperiode waarbij ik zes jaar over mijn HAVO heb gedaan zat ik mentaal in een gat.

Op de middelbare school heb ik anorexia gekregen die omgeslagen is naar orthorexia.
Omdat ik goed bleek in hardlopen werd sport mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De hardloopwedstrijd sport heb ik jaren gebruikt als rechtvaardiging om mijn eetstoornis en sportverslaving verborgen te houden.

Studeren en leren beheersen

In ben bewegingstechnologie ga doen studeren om de hele dag met sporten bezig te kunnen zijn. Naar de eerste tegenslag ben ik gelijk gestopt en ben ik overgestapt op mijn huidige passie voeding en diëtetiek.
Deze studie bracht me de hele dag in contact met voeding en sporten. Ik genoot van de kennis en ervaringen die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. Maar de sportverslaving en mijn eetstoornis werden er niet beter op door de studiegenoten en sfeer op de opleiding.

Naarmate ik ouder werd ging het steeds beter en leerde ik door cognitieve gedragstherapie sommige karaktertrekken onder controle krijgen. De eetstoornis bleef echter ook tijdens en zelf na mijn opleiding tot diëtist aanwezig. Totdat ik mijn beste vrienden leerde kennen. Door hun ben ik langzaam maar zeker opener en zelfverzekerder geworden.

Diëtist en therapeut

Na veel zelfhulp, verschillende therapieën en heftige emotionele gebeurtenissen. Ben ik sinds 2020 helemaal genezen van mijn eetstoornis en sportverslaving.

Door EMRD, cognitieve gedragstherapie en het aanleren van coping mechanisme heb ik mijn onderliggend probleem aangepakt. Het is heel vaak zo dat een eetstoornis een uiting is van een ander onderliggend probleem.

Doordat ik zelf een hele lange en moeilijke zoektocht heb gehad om te genezen. Wil ik anderen nu helpen met het effectief en definitief aanpakken van hun problemen.

Tevens merkte ik dat veel mensen met eetproblemen en andere mentale klachten rondlopen. Daarom ben ik als ervaringsdeskundige / therapeut aan de slag gegaan om anderen te helpen met het overwinnen van hun eetstoornis. Dit vanuit mijn opleiding tot diëtist gecombineerd met eigen ervaring en NLP opleiding die ik volg.
Ik heb mij gespecialiseerd via minoren psychiatrie, medicatie en voeding en lifestyle coaching. Via de NLP-opleiding kan ik therapievormen zoals EMDR en CGT in te zetten om jou te helpen.

Mijn eigen levenservaring en bagage zet ik graag ik om jou van je eetstoornis af te helpen. Ik weet hoe je je voelt en begrijp wat je hebt meegemaakt. Ik zet mijn ervaring, kennis van voeding en coachingsvaardigheden in om ook een vrij leven te kunnen hebben.

Doel

Mijn doel is het inzetten van mijn eigen ervaring en kennis om jou te leren hoe je jouw eetstoornis kunt loslaten. Door samen met mijn collega’s jou een plek te bieden waar jij de veilig voelt en je leven leert omdraaien. Het doel is om jou weer de baas te laten worden in je eigen leven waardoor je vrij van dwang kunt genieten van het leven.

Neem contact op met Collin

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.