fbpx Menu

Over Thijs

Hoi, mijn naam is Thijs de Jong. Ik ben een afgestudeerd Sociaal werker/ervaringsdeskundige die mensen graag wilt helpen met de (eet)problemen, waar ik zelf mee geworsteld heb.

Ik wil mijn verhaal met jullie delen, omdat ik voel hoe sterk je wordt van het overwinnen van deze ziekte en ik jullie dat allemaal graag wil gunnen.

Mijn ouders zijn op hele vroege leeftijd (voordat ik 1 was) gescheiden, waardoor ik het grootste gedeelte van mijn jeugd ben opgevoed door mijn moeder. Mijn moeder is een sterke vrouw, die ook haar rugzakje heeft gekregen, maar daar altijd het beste van heeft proberen te maken.

Ze wilde het altijd heel goed doen voor anderen, waardoor ze mij (onbewust) heeft opgevoed om het ook altijd heel goed te willen doen voor anderen, zodat we altijd goed voor de dag te komen. Dit heeft geresulteerd dat ik een beetje perfectionistisch ben geworden en het moeilijk vond om fouten te maken.

Niet door mijn moeder, maar door onze onzekerheden die we allebei met ons mee droegen. Omdat mijn vader in het begin van mijn jeugd (ondanks dat die er wel altijd voor me was en van me hield) afwezig is geweest (vooral emotioneel), had ik niet een hele goede basis waar ik steun aan kon vragen.

Dit heeft ertoe geleid dat ik zelf controle moest gaan zoeken in mijn leven. In eerste instantie uitte zich dat in veel gamen (omdat ik mij hier veilig in voelde) en lekker eten, snoepen etc.

Hierdoor werd ik zwaarder, maar omdat ik nog jong was, was ik daar nog niet mee bezig.

Tot op het moment dat het ook niet zo lekker op school meer ging en ik uitgemaakt werd voor dikzak, dikke, bolle, noem maar op. In het begin loste ik dit op met agressie, maar uiteindelijk raakte dit me zo erg (en zag ik dat agressie niet de oplossing was), dat ik besloot af te gaan vallen.

Ik ben een iemand die als die zich ergens tot toe zet, er dan ook 100% voor gaat. Dit gebeurde dan ook met het afvallen. Gelukkig heb ik een fijne moeder, die dit snel in de gaten had, waardoor ze mij al vroeg naar therapie stuurde. In het begin van de therapieën konden ze er nog niet de vinger op leggen waar mijn probleem lag, omdat ik een angst voor school had opgebouwd en nog steeds zo in mijn veilige leven van het gamen zat, dachten ze dat die twee dingen de oorzaak waren die opgelost moesten worden.

Hierdoor kon ik (zonder dat ik het toen nog echt in de gaten had) mij gewoon verder verdiepen in het minder eten en afvallen. Tot op een moment waarin het heel duidelijk was dat ik een eetprobleem had en mijn ouders om een ervaringsdeskundige hebben gevraagd, om mij hiermee te gaan helpen. Na veel worstelen hiermee heeft de ervaringsdeskundige, samen met mijn ouders, besloten om mij naar een kliniek te sturen.

In het begin vond ik dit verschrikkelijk, probeerde ik nog met allerlei dingen te komen om niet naar een kliniek te hoeven gaan. Alleen stiekem diep van binnen, wist ik dat er iets niet goed met me was en dat ik hulp nodig had. Ik ben naar de kliniek (de bascule) gegaan en heb daar 2 maanden gezeten.

Hier heb ik met 7 meiden gezeten, die ook een eetstoornis hadden. Ik kon duidelijk zien dat hun te dun waren, maar toch geloofde ik nog steeds dat er steeds iets niet goed aan me was, waardoor ik wou blijven afvallen. Dit heeft echter wel mijn ogen geopend om realistischer na te gaan denken over wat nou echt waar was. Als die meiden ook het gevoel hadden dat er iets mis is aan hun was, terwijl ze zo dun waren, kon ik dat dan ook niet hebben?

Na veel therapieën en steun die ik vanuit mijn ouders, hulpverleners en mensen eromheen heb gekregen, mocht ik na 2 maanden de kliniek weer (gezond) verlaten.

Was ik helemaal gezond? Nee. Ik was nog steeds aan het compenseren en bezig met eten, maar ik had al een stuk reëler beeld over mezelf waaraan ik omhoog kon werken.
Vlak na deze periode kon ik weer tijd maken voor mijn vrienden en kreeg ik m

ijn eerste vriendin. Wat ik toen merkte, waren de onderliggende problemen die naar boven kwamen.
Ik voelde me niet goed genoeg en was bang dat mensen mij niet leuk vonden.
Hierdoor was ik gedreven om altijd leuk te zijn, altijd goede grappen in huis te hebben en altijd de beste versie van mezelf te laten zien.

Op het moment dat dit mij niet lukte, kwam er een gigantisch gevoel van onzekerheid naar boven, het gevoel dat ik niet goed genoeg was en niet deugde. Dit was eigenlijk het hele probleem waardoor mijn eetstoornis ontstaan is.

Hiervoor heb ik toen ook nog therapie gehad en ben ik gaan leren dat het belangrijkste was die mij leuk moest gaan vinden, was ik zelf.

Dit is geen proces geweest die ik van vandaag tot morgen had afgelegd. Dit proces heeft mij jaren geduurd met veel vallen en op staan, vaak 2 stappen vooruit en dan weer 1 achteruit, soms voelde het alsof de stap de ik achteruit moest doen, ik weer bij bodem moest beginnen. Maar na verloop van tijd zag ik dat dit niet zo was. Ik zag dat ik steeds meer aan het groeien was en ik steeds blijer werd met de persoon die ik was.

Ik wil dit verhaal graag met jullie delen, omdat ik weet hoe je je voelt als je een eetprobleem hebt. Je zit heel diep in jezelf en je hebt vaak het gevoel dat er geen uitweg meer voor je is.
Maar ik beloof je dat die er wel is.

Het is hard werken en geen proces die van vandaag tot morgen over is. Maak kleine stappen voor jezelf, maak doelen voor jezelf en zoek naar mensen om je heen die je accepteren zoals je bent en je hierin steunen. Vertrouw dit proces, geef het de tijd en je zult langzaam maar zeker gaan zien dat je steeds meer van jezelf gaat houden en je je sterker gaat voelen over de persoon die jij bent.

Je bent hier niet alleen in.

Neem contact op met Thijs

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.