Menu

3 tips hoe ook jij je doelen en dromen kan waarmaken

Al jaren loop ik met het idee om mijn motorrijbewijs te halen en nog steeds heb ik het niet gedaan.

Elke avond denk ik morgen ga ik bellen, morgen ga ik de afspraak plannen.  En dan is het morgen en dan zijn er weer duizend andere dingen die gedaan moeten worden.

Herkenbaar voor je? Dat je je iets voorneemt, een droom hebt of een doel wil bereiken. Dat je iets heel graag wil bereiken en dat het toch niet lukt om de 1e stap te zetten?

De mate waarin we gelukkig zijn, wordt voor een groot deel bepaald door de manier waarop jij en ik doelen stellen. Door het stellen van doelen kunnen we bepalen wat we willen in ons leven, een plan maken door dit te gaan bereiken.

Maar hoe doe je dat dan Ron? Nou hieronder vind je drie waardevolle tips die jou gaan helpen om je doelen en je dromen te bereiken!

Doelen bereiken Tip 1: Droom!

“Een droom is een wens vanuit het hart.”
– Walt Disney –

Walt Disney was een bijzonder persoon en een begrip binnen en buiten de wereld van entertainment. Hij heeft dankzij zijn uitzonderlijke creatieve vaardigheden een gigantisch tekenfilm imperium weten op te zetten. Zijn manier van denken was opvallend en uitzonderlijk. Hij stond erop dat zijn medewerkers meegingen in zijn manier van denken om zo als een geheel team creatieve prestaties neer te zetten. Wat deed hij? Hij ging van kamer naar kamer. In totaal drie kamers.

Kamer 1: Dit was de plaats waar dromen werden gedroomd. Hier kwamen ideeën tot stand en werden ze geuit. Geen beperkingen, geen grenzen. Elk idee, hoe gek of onhaalbaar ook, werd hier in alle vrijheid ontwikkeld.

Kamer 2: Dit was de plaats waar dromen werden omgezet in actie. Hier werden de dromen van kamer 1 gecoördineerd, en omgezet in concrete plannen.

Kamer 3: Dit was de plaats waar kritisch werd gekeken. Ook wel de “zweethut genoemd.

In een kleine kamer onder de trap kwam het hele team bijeen om het project kritisch te beschouwen.

Vervolgens kwam het idee weer terug in kamer 1 zodat het werk kon worden voortgezet. Als het idee kamer drie niet had overleefd, dan stopte het proces daar. Als er vanuit kamer drie een akkoord was, kon de productie beginnen.

Doelen bereiken Tip 2: Maak van je doel een must om te bereiken

Ik was 19 jaar oud en wilde dolgraag mijn autorijbewijs halen. Waarom? Ik had de auto al gekocht en ik wilde daar dolgraag in gaan rijden. Ik zag mezelf al helemaal achter het stuur zitten.

Dus op de dag van  mijn examen wist ik zeker dat ik ging slagen. Ik was de laatste van de dag die af moest rijden. Het ergste was dat iedereen gezakt was die dag. Maar ik dacht dat gaat mij niet gebeuren. En…. het is ook niet gebeurd!

Veel mensen, die hun doelen niet halen, zijn niet actief bezig met hun doel. Ze schrijven ze niet op, ze denken er niet meer aan en er komen vervolgens allerlei andere “belangrijke” zaken tussen.

Succesvolle mensen doen precies het tegenovergestelde. Ze zijn dag in dag uit bezig met hun doel totdat ze het bereiken. Zodra je een doel hebt bepaald, je het “waarom” hebt achterhaald, je eerste actie hebt gezet en de planning hebt gemaakt, is het tijd om van je doel een obsessie te maken.

En daar bedoel ik mee: wees er mee bezig. Hang posters, post-it briefjes, teksten of foto’s van je doel op in je huis. Maak een dagboek aan waarin je schrijft over je doel. Denk vaak aan je doel. Droom erover en fantaseer erover hoe het zou zijn om je doel te bereiken. Visualiseer wat het met jou en je omgeving zou doen als jij je doel bereikt.

Visualiseren over wat je wilt bereiken en waar je naar toe wilt gaan is een van de meest krachtige technieken die we tot onze beschikking hebben als mens. Gebruik het. Het bereiken van je doel begint bij het kunnen voorstellen van je doel. Zonder visualisatie, geen doel.

En zonder doel in je leven, ga je het doel niet bereiken. Het obsessief bezig zijn met je doel is een van de best bewaarde geheimen van mensen die goed zijn in het stellen en bereiken van doelen.

Doelen bereiken Tip 3 : Begin er NU vandaag nog mee!

Maak er een gewoonte van om, zodra je een doel helder hebt er direct actie aan te koppelen. Een belangrijke reden dat mensen hun doelen niet bereiken, is het ontbreken van doelgerichte actie.

Of de eerste actie groot of klein is, maakt niet uit. Bovendien zorgt de actie ervoor dat je direct bij het bepalen van je doel al dichter bij je doel aan het komen bent. De eerste stap is meestal de grootste stap voor de meeste mensen.

Als je bereid bent om een eerste stap te zetten, komt alles van het doel in beweging. Hoe meer eerste stappen je zet, hoe harder het doel dichterbij komt totdat het op een bepaald moment onmogelijk is om nog te stoppen. Als de alles eenmaal loopt, kun je het op automatische piloot zetten. Zo is het met je onderbewuste ook. Als je onbewust eenmaal alles in werking hebt gesteld en de eerste stappen hebt gezet, vergroot je je kansen om het doel daadwerkelijk te bereiken aanzienlijk.

“Het geheim van doelen bereiken is te beginnen.”
– Mark Twain –

Ben je een uitsteller en heb je hulp nodig bij het zetten van jou 1e stap? Klik hier en maak een afspraak met me, ik ga je dan helpen om je dromen en doelen waar te maken💪

Ps ik heb de afspraak voor mij motorrijbewijs zojuist gemaakt😉

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.