Menu

5 Tips om Minder Suiker te Eten

Laten we het vandaag hebben over een onderwerp dat je vast al eens hebt gehoord: suiker.

Suiker is echt een boosdoener in onze voeding, en ik wil graag met je delen waarom dat zo is. Het is niet alleen slecht voor onze tanden, maar ook voor onze algehele gezondheid. Overmatige suikerconsumptie kan zoals je misschien weet leiden tot overgewicht, diabetes en andere chronische aandoeningen. Maar wist je dat het ook je humeur negatief kan beïnvloeden, je boos kan maken en zelfs depressieve klachten kan veroorzaken? Snoep en snaaien is vaak het gevolg van teveel suiker in je eten.

Elke dag zie ik hoe belangrijk het is om bewuste keuzes te maken in onze voeding. Daarom deel ik graag vijf waardevolle tips om minder suiker te eten en zo je gezondheid te verbeteren. Het mooie is dat minder suiker niet alleen bijdraagt aan gewichtsverlies of een gezonder lichaam, maar ook een positieve invloed heeft op je mentale welzijn. 😊

 1. Zelf koken

Een van de meest effectieve manieren om je suikerinname te verminderen, is door zelf te koken. Als je zelf je maaltijden bereidt, heb je volledige controle over de ingrediënten. Het zal je verbazen hoeveel verborgen suikers er in kant-en-klare producten zitten. Door zelf te koken, kun je suiker vermijden en gezondere alternatieven kiezen.

 1. Lees de ingrediëntenlijst

Bij het boodschappen doen is het essentieel om de ingrediëntenlijst te lezen. Suiker heeft vele gedaanten, zoals glucosestroop, fructosestroop en honing. Als je deze namen herkent, kun je producten vermijden die verborgen suikers bevatten.

 1. Eet veel groenten en alleen fruit tijdens de hoofdmaaltijd

Fruit en groenten zijn niet alleen rijk aan vitamines, mineralen en vezels, maar ze bevatten van nature weinig suiker. Ze vormen een essentieel onderdeel van een gezond dieet en kunnen je zoete trek stillen zonder toegevoegde suikers. Het is belangrijk om dit alleen tijdens de hoofdmaaltijden te doen (dus geen fruit tussendoor eten). Over het algemeen zijn drie goede hoofdmaaltijden per dag meer dan genoeg om de dag goed door te komen.

 1. Drink water, thee en koffie zonder suiker

Frisdranken, vruchtensappen en melkdranken bevatten vaak veel suiker. Ter illustratie, een glas sinaasappelsap bevat al (ongeveer) 21 gram suiker, en een glas cola bevat eveneens (ongeveer) 21 gram suiker. Door over te stappen op water, ongezoete thee of zwarte koffie kun je je suikerinname aanzienlijk verminderen. Dit zal niet alleen je gezondheid ten goede komen, maar je zult ook veel meer energie gaan ervaren.

 1. Wees geduldig en bereid je voor op mogelijke ontwenningsverschijnselen

Verandering kost tijd en toewijding. Als je van plan bent om minder suiker te eten, wees dan geduldig met jezelf. Het is normaal dat het af en toe lastig is om de “verleiding” te weerstaan, maar houd je doel voor ogen. Kleine stappen kunnen leiden tot grote verbeteringen in je gezondheid. Het is ook mogelijk dat je in de eerste dagen last hebt van hoofdpijn en je wat onrustig voelt of trillerig. Onthoud dat dit erbij hoort en dat het weer overgaat als je volhoudt! En uiteindelijk zal je zien dat je juist meer energie ervaart.

Heb je behoefte aan persoonlijke begeleiding bij het verminderen van suiker in je eetpatroon en het bereiken van je gezondheidsdoelen? Als ervaren hypnotherapeut en NLP-coach sta ik klaar om je te helpen. Samen kunnen we werken aan een gezondere levensstijl en het overwinnen van eventuele uitdagingen. Aarzel niet om vandaag nog contact met me op te nemen voor een GRATIS persoonlijke begeleidingssessie en begin je reis naar een betere gezondheid.

Ron Meijering, NLP en Hypnotherapeut voor een goede gezondheid

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.