Menu

7 simpele tips om het snoepen te stoppen

Zucht, misschien herken je het wel, elke ochtend neem je je voor vandaag ga ik het anders doen, ik ga niet lopen snoepen en snaaien vandaag. En voor je het weet gaat het toch weer fout, herkenbaar? Toch hoeft het zo niet te zijn.

Je bent zeker niet enige die moeite heeft om zijn handen uit de snoepkast, la of pot te houden. Natuurlijk weten we dat niet moeten doen, omdat het niet gezond voor ons is, en toch is de verleiding vaak te groot. Gelukkig zijn er een aantal simpele tips die je helpen om het snoepen te stoppen of in ieder geval te verminderen!

De 7 simpele tips om snoepen te stoppen

1. Zorg voor 3 goede hoofdmaaltijden

Zorg dat je op de dag 3 goede hoofdmaaltijden eet.  Zorg ook dat je de hoofdmaaltijden vooraf plant en dat alles ervoor in huis is.

Ga vooral niet overdag minder eten omdat je dan ‘s avonds (als je gaat snoepen) ruimte in je hoofd hebt om te snoepen. Eet een lekker eiwitrijke ontbijt en lunch, maak een planning en volg de planning voor wat je gaat eten. Als  je overdag te weinig eet, dan kom je  met honger na je werk thuis en dan weet je zeker dat je ‘s avonds (of gelijk na je werk al)  in de fout gaat.

Vind je het lastig om je eten te plannen en kan je wel wat extra hulp gebruiken? Samen met Arian van Dijk heb ik een super gave aanbieding gemaakt (ons december cadeau voor jou), je persoonlijk voedingscoach voor nog geen 0,85 cent per dag.💪💪 Klik hier voor de super handige persoonlijke voedingscoach aanbieding. 

(aanbieding verlengd tot 15 december en alleen voor de 1e 10 aanmeldingen gratis 1 coaching sessie erbij)

Eerst meer weten of andere opties bekijken? Klik dan hier.

2. Eet rustig en bewust

Eet traag en bewust én stop met eten zodra je voldaan bent.

Geniet van elke hapje wat je eet, en eet traag; kauw goed op je eten (gemiddeld 15-20 keer per hap). Leg je mes en vork neer tussen elke hap door; leg je broodje na elke hap neer. Eet absoluut niet voor de televisie of tijdens het lezen, aangezien jij je dan niet bewust bent van wat je eet. Focus je volledig op het eten dat voor je staat.

3. Drink voldoende water

Drink voldoende water. Drink 8 keer per dag liefst water of (ontzurende) thee en minimaal twee liter per dag! Tip zet een lekkere grote kan met water of thee op je werkplek of in de keuken en je zit goed.

4. Zorg voor gezonde alternatieven, rescue food

Om te stoppen met snoepen is het slim om je zoete trek te vertalen naar iets gezonds. Het gezonde alternatief dus! Denk aan een bakje kwark met een banaan of bessen, een ei, wat snackgroenten of een handje gezonde bessen. Ook kun je een hartige healthy snack, zoals een handje zaden of nootjes nemen om te voorkomen dat je gaat snaaien.

5. Denk niet aan wat NIET mag, denk aan wat je wel mag!

Als je continu bedenkt wat je allemaal niet mag, leg je er onbewust alleen nog maar meer focus op. Dat geldt ook voor snoepen en werkt dus averechts als je wilt minderen. Bedenk in plaats daarvan wat je allemaal wel kan eten! Een heel andere en veel positievere mindset.

6. Slaap voldoende

Het gevoel van honger en verzadiging wordt aangestuurd door je hormonen. Door te weinig slaap loop je echter het risico je hormoonhuishouding in de war gooit. Voldoende slapen draagt dus bij aan jouw pogingen om minder te snoepen.

7. Voorkom stress

Tot slot: voorkom onnodige stress, of nog beter zorg voor regelmatige ontspanning! De aanmaak van stresshormonen (vooral cortisol) kunnen namelijk je drang naar zoet verergeren. Je lichaam zal in tijden van stress eerder “zeuren” om extra brandstof in de vorm van snelle suikers, dus relax!

PS, Vergeet je cadeautje niet, jouw persoonlijk voedingscoach voor nog geen 0,85 cent per dag.💪💪 Klik hier voor de super handige persoonlijke voedingscoach aanbieding. 

(aanbieding verlengd tot en met 15 december en alleen voor de 1e 10 aanmeldingen gratis 1 coaching sessie erbij)

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.