Lekkere frisse Pinksterlunch met appel en bacon
Heb je er ook zo’n hekel aan om uren met je eten bezig zijn? Dan is deze lekkere frisse Pinksterlunch met appel en bacon echt iets voor jou.
Hieronder vind je de bereidingswijze en wat je er voor nodig hebt.
Deze lunch is in nog geen 10 minuten klaar, lekker en gezond ook😉
Ingrediënten (voor 1 persoon.):
✔100 g Sla (ijsberg), gesneden
✔¼ Komkommer
✔3 el Azijn (Balsamico)
✔50 g Baconreepjes (gerookt)
✔Geraspte kaas
✔½ el Honing
✔1 Appel (middelgroot)
Bereiding in nog geen 10 minuten:
- Snijd de appel in blokjes en de komkommer in plakjes.
- Bak in een koekenpan op middelhoog vuur 5 min. de baconreepjes, appel en amandelen.
- Roer de honing erdoorheen tot het gekaramelliseerd is (1 min.). Blus af met de azijn en bestrooi met geraspte kaas. Zet op laag vuur en laat met deksel erop nog 2 min. doorbakken.
- Doe in diepe bord de sla en komkommer en schep de inhoud van de pan erbovenop.
Tip: Heerlijk met wat stukjes gedroogde tomaat.
En dan genieten maar😀
Fijne Pinksteren gewenst!