Menu

Adem Diep, Stress Vaarwel: Praktische Tips voor een meer Ontspannen Leven

Ik ben Ron Meijering, jouw NLP- en hypnotherapeut voor een goede gezondheid. Vandaag duiken we dieper in het onderwerp dat ons allemaal bekend is: stress en boosheid. Twee boosdoeners die ons soms flink van onze doelen kunnen afhouden. Laten we samen ntdekken hoe we deze emoties de baas kunnen worden, met wat eenvoudige, krachtige tips.

1. Ademhalingstechnieken: Laten we beginnen met iets eenvoudigs maar ongelofelijk effectiefs: ademhalingsoefeningen. Neem even de tijd om diep in te ademen, houd het vast, en adem rustig uit. Herhaal dit proces en merk op hoe het je zowel fysiek als mentaal ontspant. Dit doorbreekt de automatische stressreactie van je lichaam. (Check ook mijn blog met een 3-minuten ademhalingsoefening hier.)

2. Mindfulness en Meditatie: Een andere krachtige tool is mindfulness en meditatie. Door regelmatig te mediteren, leer je je gedachten observeren zonder erdoor meegesleept te worden. Dit helpt bij het verminderen van stress en het vroegtijdig herkennen van boosheid voordat het escaleert. (meld je hier aan voor de gratis 5 daagse meditatie cursus)

3. Herkennen en Accepteren: Een cruciale stap in het beheersen van stress en boosheid is het erkennen van deze emoties zonder oordeel. Accepteer dat ze er zijn, maar laat ze niet de controle overnemen. Dit bewustzijn is de eerste stap naar verandering en geeft je de mogelijkheid om bewuste keuzes te maken in plaats van impulsieve reacties.

4. Constructieve Communicatie: Wanneer boosheid opkomt, is het essentieel om op een constructieve manier te communiceren. Probeer je gevoelens te uiten zonder anderen aan te vallen. Luister ook actief naar de standpunten van anderen. Door open en respectvol te communiceren, kun je conflicten verminderen en stressvolle situaties beter beheren.

5. Visualisatie en Hypnotherapie: Visualisatie is een krachtige techniek waarbij je jezelf voorstelt in een kalme en positieve situatie. In mijn hypnotherapiesessies gebruik ik vaak visualisatie om cliënten te helpen stress te verminderen en hun emoties te reguleren. Het brengt je in een ontspannen staat waarin positieve veranderingen kunnen plaatsvinden.

6. Beweging en Ontspanning: Fysieke activiteit, zoals wandelen of fietsen (iets waar ik persoonlijk dol op ben!), kan helpen om opgebouwde spanning te verminderen. Daarnaast zijn ontspanningstechnieken, zoals yoga of een warm bad nemen, geweldige manieren om de algehele stressniveaus te verlagen.

Het leven is te kort om constant gestrest en boos te zijn. Laten we samenwerken, je stress en boosheid begrijpen, en stappen zetten richting een gezonder en gelukkiger leven.

Wil je meer praktische tips? Check dan mijn blog met een 3-minuten ademhalingsoefening hier. Ontdek hoe je met simpele ademhalingsoefeningen je stressniveaus kunt verlagen.

Tot de volgende keer!

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.