Menu

Avond routine zinvol of onzin?

Vandaag wil ik het graag met je hebben over een cruciaal stukje van de puzzel voor een gezond en geluukig leven, lekker slapen🛏

Misschien herken je het wel dat je in bed ligt en alleen maar ligt te draaien en wanneer je uiteindelijk slaapt je nog niet uitgerust wakker wordt!?

De eerste stap in het verbeteren van je slaapgedrag is simpel: creëer een vast avondpatroon. De reden? Een routine gevuld met rust, reinheid en regelmaat werkt slaapverwekkend, niet alleen voor je kinderen. Doordat er geen onverwachte dingen plaatsvinden, kun je ongestoord naar je biologische klok luisteren als die vertelt dat het bedtijd is.

Veel mensen denken dat wanneer je je onrustig voelt en je gaat naar bed dat dit onrustige gevoel vanzelf weg gaat tijdens de slaap.

Misschien is dit iets om te onthouden. Onderzoek wijst uit dat stresshormonen die in je bloed zitten niet vanzelf weg gaan. Je moet het stress patroon zelf actief stopzetten.

Zie het maar alsof je jouw auto met draaiende motor in de garage zet. Pas als je actief de sleutel omdraait stopt de motor met lopen. Zo werkt het ook met ons stresssysteem. Dit moet je zelf actief uitzetten.

Dit kan door het hebben van een vast avond ritueel.

Wat is een voorbeeld van een goed avond ritueel ?

  • Stop na 22.00 uur met tv kijken en zet je telefoon op stil.
  • Wandel een half uur
  • Poets je tanden
  • En kies als laatste een oefening die voor ontspanning zorgt. Bijvoorbeeld een ademhalingsoefening of een mindfulness oefening. Voorbeelden van deze oefeningen zal ik in een volgend blog met je delen. En de belangrijkste tip, doe de routine elke dag in dezelfde volgorde op dezelfde tijd!

Kun je je voorstellen dat wanneer je elke avond een vast ritueel hebt, waardoor je jezelf de tijd geeft om af te schakelen, dat dan je nachtrust van betere kwaliteit wordt?

Mag ik je uitdagen om vanavond al vanaf 22.00 uur te stoppen met tv kijken en je mobiel aan de kant te leggen. Laat je me weten wat het voor jou gedaan heeft?

Ben je bereid om een half per dag te besteden aan betere slaap of kijk je liever 2 uur naar het plafond van je slaapkamer?

Slaap stressvrij en je wordt elke dag uitgerust wakker!

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Ron Meijering is aangesloten bij:

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.
Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional.

Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

SKJ

Stel je vraag

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.