Menu

Brief van een cliënt

Afgelopen week was ik samen met een van mijn cliënten in de zandafgraving Kwintelooyen in Rhenen. De sessie van die dag was bedoelt om te kijken wat ze al bereikt had in de 7 weken dat we samen aan de slag waren met haar eetprobleem. Ze schreef onderstaande brief aan zichzelf om t e vertellen wat er allemaal veranderd is voor haar in 7 weken.

Opgelucht

Als ik hetgeen wat ik in mijn boekje heb opgeschreven toen ik nog een eetstoornis had terug lees, dan ben ik opgelucht dat ik mij niet meer zo voel. Ik weet nog wel goed hoe het voelde en hoe het was, maar het heeft geen controle meer over mij en het mag ook nooit meer de controle krijgen. Ik ben er achter gekomen dat de eetstoornis die ik had mij helemaal niets heeft opgeleverd maar alleen maar dingen kost. Ik kon niet meer genieten van de dingen waar ik nu wel van kan genieten en dat voelt zo fijn dat ik heb besloten de periode van een eetstoornis af te sluiten en achter me te laten en hier nooit meer terug na toe te gaan.

Controle terug over mij leven

Ik weet nog dat Ron aan het begin van onze sessies tegen mij zei: ‘Er slingert een aapje in je hoofd die de controle over jou heeft, we gaan dit aapje terug in zijn kooitje zetten’. Ik dacht toen: ‘ja was het maar zo makkelijk en dat gaat waarschijnlijk heel lang duren’. Maar het is toch gelukt want het aapje zit in zijn kooitje. Af en toe probeert hij er nog uit te komen maar ik weet nu hoe ik hem er in laat zitten.

Geleerd over gedachten

Ik heb geleerd dat ik de baas ben over mijzelf en dat ik het ook waard ben om de baas over mijzelf te zijn. Ik heb geleerd dat ik niet verantwoordelijk ben voor de gedachten van een ander, dit heeft mij erg geholpen en dit helpt mij nog steeds elke dag.

Invloed op hoe ik me voel

Ik heb ook geleerd dat ik zelf heel veel invloed heb over hoe ik mij voel, door de manier waarop ik sta, door wat ik tegen mezelf zeg en door waar mijn focus ligt. Als ik merk dat ik mij begin te irriteren aan iets dan kan ik ervoor kiezen om of hier mee door te gaan of te denken wat heb ik eraan als ik hiermee doorga? Dan kies ik voor het laatste en voel ik mij een stuk rustiger.

Wat ik nog meer geleerd heb is dat ik veel opener ben geworden over mijn gevoelens en dit ook met andere mensen deel. Op deze manier blijf ik niet zelf met dingen zitten wat door er over te praten helemaal niet nodig blijkt te zijn.

Leven zonder eetstoornis is geweldig

Het leven zonder een eetstoornis en met meer zelfvertrouwen is geweldig ????

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.