Menu

Curaçao: een eiland vol levenslessen

In de afgelopen week heb ik samen met mijn partner Arian een weekje Curaçao doorgebracht. We hebben genoten van de zon, zee, en het heerlijke weer. Maar we hebben ook veel geleerd van de mensen en de cultuur van dit prachtige eiland.

Levensles 1: Geniet van het moment

Op een dag zaten we bij het zwembad toen we een jongen zagen die handdoeken aan het brengen was. Terwijl hij werkte, danste hij op de vrolijke muziek die uit de speakers schalde. Het was een simpel, maar betekenisvol tafereel. Het herinnerde me eraan dat het belangrijk is om te genieten van het moment, ook als je bezig bent met iets anders.

Levensles 2: Trots op jezelf zijn

Een andere dag zagen we een jongeman die waarschijnlijk in zijn eerste auto reed. De auto was zeker niet nieuw, maar voor hem was het duidelijk een prachtige Ferrari. Het was duidelijk dat hij trots was op zijn auto. Deze observatie leerde me dat trots niet altijd afhankelijk is van perfectie. Het is belangrijk om trots te zijn op je eigen prestaties, ongeacht hoe groot of klein ze zijn.

Levensles 3: Samen zijn is belangrijk

Op Curaçao is er een sterke nadruk op samen zijn. Mensen zijn er altijd bereid om elkaar te helpen en te steunen. Dit is een mooie les voor een wereld die vaak gekenmerkt wordt door individualisme. Samen zijn is belangrijk, omdat het ons helpt om gelukkiger en meer vervuld te leven.

Conclusie:

Mijn week op Curaçao was een onvergetelijke ervaring. Ik heb veel geleerd van de mensen en de cultuur van dit eiland. De levenslessen die ik heb geleerd, neem ik mee in mijn leven. Ik zal ernaar streven om meer te genieten van het moment, trots te zijn op mezelf, en samen te zijn met anderen.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.