Menu

De uitdagingen van het overwinnen van een eetstoornis

Introductie

Ik weet uit eigen ervaring maar al te goed hoe moeilijk het kan zijn om met een eetstoornis te worstelen en deze te overwinnen. Van mijn dertiende tot mijn achttiende had ik anorexia en later ook boulimia. Ik werd op school gepest en voelde me anders dan de anderen. Ik ging de opleiding Brood en Banket op de LTS in Wageningen doen en aan de slag bij Bakker Veldt in Veenendaal. Mijn beste besluit ooit.

De uitdagingen

Het overwinnen van een eetstoornis is een lang en moeilijk proces. Er zijn veel uitdagingen waar je tegenaan kunt lopen.

 • Een eetstoornis is een complexe aandoening met zowel lichamelijke als psychische symptomen en oorzaken. De lichamelijke symptomen en oorzaken zijn vaak het gevolg van ongezonde eetgewoonten, veel te weinig eten of extreme vormen van lichaamsbeweging. De psychische symptomen zijn vaak het gevolg van onderliggende problemen, zoals een laag zelfbeeld, angst of depressie.
 • Een eetstoornis heeft een grote impact op je leven. Het kan je relaties, je werk of school beïnvloeden. Het kan ook leiden tot fysieke problemen, zoals een te laag gewicht, een verstoorde menstruatiecyclus of zelfs uiteindelijk ongecontroleerde eetbuien.
 • Het is moeilijk om hulp te vragen. Veel mensen met een eetstoornis voelen zich schuldig of beschaamd. Ze zijn bang dat anderen hen niet zullen begrijpen.

Morgen……

De uitdagingen die iemand heeft met een eetstoornis kunnen ook gelden voor iemand met overgewicht of stoppen met roken. Ze doen allemaal iets wat niet goed voor ze is en ze kunnen er maar niet mee stoppen. Wat ze zich ook ‘s avonds voornemen om morgen anders te doen.

Mijn ervaring met een eetstoornis

Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het kan zijn om met een eetstoornis te leven. Ik voelde me vaak eenzaam en onbegrepen. Ik was bang om hulp te vragen, omdat ik bang was dat mensen me zouden veroordelen en het gek zouden vinden (wat ook wel weer snap).

Gelukkig kwam ik op mijn achttiende een plek tegen waar ik me veilig voelde. Bakkerij Veldt, in de bakkerij werd ik geaccepteerd voor wie ik was. Ik kreeg de ruimte om te groeien en mijzelf te ontwikkelen. Ik leerde in een hele warme omgeving om te gaan met mijn emoties en mijn zelfbeeld te verbeteren.

Mijn doel

Ik wil mijn eigen ervaringen gebruiken om anderen te helpen die met een uitdaging zoals een eetstoornis, overgewicht, eetbuien worstelen. Ik weet wat je beleeft en voelt. Ik wil je een plek bieden waar je je veilig voelt. Waar je gezien en gehoord wordt. Waar je je thuis en gewaardeerd voelt.

Met één doel: je helpen al jouw belemmerende overtuigingen, je eetgewoonten en routines aan te pakken zodat je je eetstoornis, je eetbuien, je angst of je slechte gewoonte kunt loslaten. En weer volop kunt genieten van jouw leven.

Tips voor het overwinnen van een eetstoornis

Als je met een eetstoornis worstelt, is het belangrijk om hulp te zoeken. Er zijn veel mensen die je kunnen helpen, zoals een psycholoog, een diëtist of een coach.

Hier zijn een paar tips voor het overwinnen van een eetstoornis:

 • Vraag hulp. Het is belangrijk om met iemand te praten over je probleem. Dit kan de huisarts zijn, een vriend, familielid, psycholoog of coach zijn.
 • Accepteer jezelf. Het is belangrijk om jezelf te accepteren voor wie je bent. Dit betekent ook dat je je imperfecties er mogen zijn.
 • Focus op je gezondheid. Zorg voor een gezond voedingspatroon en voldoende, maar ook weer niet te veel lichaamsbeweging. Ik zeg altijd doe wat je lol geeft.
 • Zoek steun. Er zijn veel mensen die je kunnen steunen in je herstelproces. Dit kan een vriendengroep, een familielid of een online community zijn.

Conclusie

Herstel van een eetstoornis is mogelijk. Het is een lang en moeilijk proces, maar het is het waard.

Als je met een eetstoornis worstelt, weet dat je niet alleen bent. Er zijn veel mensen die je kunnen helpen.

Wil je meer weten over hoe ik je kan helpen? Boek dan een gratis en vrijblijvende kennismaking met mij. Ik help je graag om de eerste stap te zetten op weg naar herstel.

Klik hier om een afspraak te maken: https://ronmeijering.nl/gratis-telefonisch-kennismaken-eetstoornis/

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.