Menu

Dromen zijn bedrog of toch niet?

Iedereen heeft elke nacht dromen, deze dromen komen vanzelf in je slaap. Soms kan je ze onthouden en hebben ze een betekenis voor je, en soms ben je ze ook weer heel snel vergeten.

De dromen waar ik het vandaag met je over willen hebben zijn dromen die je hebt over de toekomst.

Als je dit doet dan komen je dromen uit, ze worden zonder dat je er enige moeite voor doet de waarheid. Als je dit niet doet dan komen dromen misschien wel niet uit, je zit in een flow van het lukt toch niet.
Is dat niet zonde?

Waar ik het over heb is geloof, geloven in je droom! In ons brein zit een filter en dat filter noemen ze het RAS systeem. In Jip en Janneke taal zorgt het RAS systeem ervoor dat waar wij ons op focussen we dat ook gaan zien in ons leven.

Wil je er meer over lezen ga dan naar deze Wikipedia pagina waar wordt uitgelegd hoe dat systeem werkt.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat als je een nieuwe auto koopt, bijvoorbeeld een Fiat 500, je ineens ook dit type auto overal gaat zien. Net alsof ze er daarvoor niet waren. Natuurlijk waren ze er wel, ze vielen je alleen niet op. Dat is een voorbeeld van hoe het RAS systeem werkt.

Nu denk je misschien wat heeft dat met mijn dromen te maken

Nou, zou het niet geweldig zijn dat als jij je op iets focust in je leven, iets wat je heel graag zou willen bereiken, of willen hebben. Zie het voor je alsof het al zover is. Hoe voel je je dan? Hoe ziet jouw dag er dan uit? Waar woon je dan? En welke mensen heb je om je heen?

En als je heel sceptisch bent denk nu misschien…werkt dat dan echt?
Ik kan zeggen vanuit eigen ervaring JA!
Dat noemen ze de Law Of Attraction.

Hoe werkt die Law of Attraction dan?

The Law of Attraction is een universele wet die uitgaat van een tweeledigheid, namelijk als je ergens nee op zegt, zeg je ook ergens ja tegen en natuurlijk andersom. Het komt er op neer dat de mens alles kan krijgen wanneer je gedachten, gevoelens en bedoelingen er op ingesteld zijn.

Bij de Law of Attraction draait het erom dat wat je wilt zijn of hebben aantrekt door je gedachten, gevoelens en jouw intenties daarop te sturen. Een positieve gedachte brengt positiviteit in je leven. Een negatieve gedachten brengt negativiteit in het leven. Deze wet gaat er dus vanuit dat de gedachte van de mens gemaakt is van ‘pure energie’ en met het geloof dat energie energie aantrekt.
Jij mag dan bepalen of het een fijne energie (positief) of een zware energie (negatief) moet zijn.

Even terug naar mijzelf en wat er voor mij werkelijkheid is geworden, alleen maar omdat ik mij daar op heb gefocust afgelopen jaar.

Vorig jaar was ik bij een seminar om je persoonlijke doelen te verwezenlijken.
Tijdens dit seminar heb ik een visualisatie oefening gedaan. Ik stelde me voor dat ik naar Melbourne, Dubai en Londen zou vliegen. In deze plaatsen wilde ik groepen mensen coachen met een eetprobleem. En daarmee de wereld een klein beetje beter maken.

Weet je waar ik van 5 tot 10 december naar toe ga?

Ik ga naar Dubai om mensen te coachen, het zijn dan wel geen mensen met een eetprobleem, maar wel mensen die hun verhaal willen delen met de wereld en zo help ik samen met hen om de wereld een klein beetje beter te maken.

Toeval? Ik denk van niet.

Wil jij ook jou dromen gaan waarmaken in jouw leven en wil je weten hoe dit voor jou kan werken?
Maak dan een afspraak met mij en we gaan samen aan jouw dromen werken.

Ron

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.