fbpx Menu

Een eetstoornis is niet alleen een geestelijke probleem

Steeds vaker hoor je in de media dat Anorexia en ook andere eetstoornissen  niet alleen een geestelijk probleem zijn maar ook een lichamelijk probleem. En ik ben heel blij dat het nu in Nederland ook aan het licht komt. In Zweden zeggen ze al jaren dat een eetstoornis een lichamelijk probleem is, dit is vooral fijn omdat het “de schuld” weghaalt bij de persoon die kampt met de eetstoornis.

Wat bedoel ik daar nu precies mee?

Ik hoor vaak van de mensen die ik coach dat ze boos zijn op zichzelf, dat het weer niet gelukt is, boos bijvoorbeeld als ze een eetbui hebben gehad of als het eten niet gelukt is. Hoe fijn is om te weten dat het niet “jouw schuld” is. Dat het iets is wat bij jou anders werkt dan bij iemand anders.

Ok en hoe kan ik daar dan het beste mee omgaan?

Als ik kijk naar de mensen die ik coach en hoe ik die help, dan is het eerste waar ik samen met hen mee aan de slag ga is het in balans brengen van het lichaam. Het wegnemen van stress is een heel belangrijk onderdeel en ik vertel dat de keuze van de voeding daar ook een grote rol in speelt.. Voor het doorbreken van de eetbuien is ook de keuze van de voeding erg belangrijk, wat “triggert” het lichaam dus de eetbui en wat niet? Dat kennis over je verbranding je helpt om goede keuzes te maken. Dat alleen praten over de eetstoornis het niet op kan lossen, zonder dat het lichaam in balans brengt.

Wat bereik je daar daar dan mee?

Bij alle mensen die ik coach zie ik dat de eetstoornis vooral als we het hebben over Boulimia of Binge Eating binnen maximaal 3 maanden verdwenen is. Anorexia lukt vaak ook als je  echt super gemotiveerd bent en je houdt aan alle afspraken dan lukt dat ook.

Hoe klinkt dat voor jou binnen maximaal 3 maanden van je eetprobleem af te zijn. Ik hoor je denken ongeloofwaardig en dat snap ik heel goed en toch zie ik het elke keer weer gebeuren. Waarom? Omdat we naast het geestelijke ook het lichamelijk deel samen aanpakken en dat zorgt ervoor dat het voor jou minder hard werken wordt.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem dan contact met ons op.

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je anorexia, boulimia, binge eating of overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

 

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.