fbpx Menu

Food voor een Good Mood

Food voor een Good Mood, dat klinkt leuk maar wat bedoel ik daar nu mee?

Good Mood Food - Ron Meijerin

Afgelopen week had ik een laatste sessie met een van mijn cliënten, en tijdens het traject was ze er achter gekomen dat stress in haar lichaam heel veel onrust veroorzaakte.

Maar wat veroorzaakte deze stress nu eigenlijk?

Haar grootste stress factor was de voeding zelf. Samen hebben we haar eetgewoonten aangepast en merkte ze dat het eten van eiwitrijk eten ervoor zorgde dat ze zich verzadigd voelde en dat ze daardoor niet meer zo snakte naar veel eten en ook dat ze veel minder stress voelde.

Daarom dacht misschien goed om eens te delen wat de invloed van je voeding is op je humeur en op je stressgevoel in je lichaam.

Als je dit namelijk weet dan heb je invloed op je humeur, dan voel je je fit en vitaal en kun je de wereld beter aan. Als je dit niet weet dan kan het zijn dat je je gestrest voelt en dat je daardoor een slecht humeur hebt, maar je hebt geen idee waardoor het komt.

Waar ik het over heb is de kracht van voeding op een goed humeur. En wat bedoel ik nu met voeding voor een goed humeur. Nu dat is voeding die jouw lichaam voedt en die jouw lichaam in balans brengt en daardoor ook je geest, en daardoor krijg je een goed of beter humeur.

Misschien ken je wel mensen die “chagrijnig” worden als ze honger hebben. Dat is een voorbeeld waarbij voeding, voornamelijk suiker, het humeur verpest.

Hippocrates bedacht ruim 2300 jaar deze stelling “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”. En deze stelling is nog steeds actueel. Want als je kijkt naar één van de risico’s van het ontstaan van een eetstoornis dan is een van de factoren starten met lijnen of afvallen.

In de sessies met cliënten vertel ik ze onder andere:

  • Wat gebeurt er bij stress in je lichaam
  • Hoe werkt ons lichaam vanuit de evolutie
  • Waarom heb ik soms onverklaarbare eetbuien?
  • Welke voedingsmiddelen helpen om stress te reduceren?
  • Hoe weet ik wat goed is voor mij?

Deze cliënt liet me het volgende weten naar afloop van onze laatste sessie:

“Ik vond de coaching een hele fijne ervaring en ben erg blij dat in het gedaan heb, Ron heeft me laten inzien dat het niet mijn fout is maar dat mijn lichaam en geest niet samen werkten door voor mij verkeerde voeding. We hebben er samen voor gezorgd dat gezonde voeding nu wel het geval is en daarom heb ik nu geen eetbuien meer”.

Wat betekent voeding voor jou? En is voeding al je medicijn of is het een ziekmaker? Met de juiste kennis kun je de keuze maken voor een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

 

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.