Menu

Genieten van het leven nu? Of wachten?

Het is je misschien niet ontgaan, President Macron wil de pensioenleeftijd in Frankrijk verhogen van 62 naar 64 jaar. Veel Fransen van boven de 50 zitten daar niet op te wachten, zoals veel Nederlanders dat ook niet zaten toen de verhoging van de pensioenleeftijd in hier speelde.

Opmerkingen als, “dit is geen leven!”, “je hele leven hard werken en dan direct het bejaardenhuis in!”, “ik heb nog zo veel plannen, ik wil reizen, van mijn kleinkinderen genieten, mijn hobby’s oppakken!”

Moet je wachten met genieten en al je plannen tot je pensioen? Nee toch, je hebt maar 1 moment om van het leven te genieten, dat is nu

Misschien heb je net als ik wel voorbeelden van mensen die hun leven lang vertelden, straks als ik 65 ben dan gaan we samen genieten. Maar ze werden helemaal geen 65!  Ik wil dat niet en jij waarschijnlijk ook niet.

Kortom, genieten van dit moment en nu geluk ervaren is een eenvoudige, maar krachtige manier om een gelukkig leven te leiden.

Zoals een quote luidt: “Het huidige moment is de enige tijd waar we in kunnen leven.” Door ons op het nu te concentreren, kunnen we het verleden en de toekomst loslaten en ons volledig onderdompelen in het mooie van het huidige moment.

De onderstaande tips zijn een goed startpunt voor iedereen die meer in het moment wil leven en met volle teugen van het leven wil genieten.

Van luisteren naar mooie muziek, spelen met een kind of huisdier, vakantie, tot simpelweg je bewust zijn van je omgeving, er zijn talloze manieren om geluk te vinden in het huidige moment.

Onthoud genieten van je leven is een kunst is die oefening en doorzettingsvermogen vereist.

Doe een bewuste poging om in te checken bij jezelf en je emoties, en neem de tijd om dingen te doen die je blij maken. Het leven is erg kort en veel te kostbaar, dus geniet van elk moment. Geniet van het nu en ervaar nu geluk en blijdschap en niet pas op je 67e met je pensioen!

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.