Menu

Hoe kom je van belemmerende gedachten af?

Je bent de koningin niet Ron, dat zij een ooit een ex zwager tegen mij. Elke dag was ik in mijn hoofd super druk bezig met alles en iedereen om mij heen en vooral met wat ze allemaal wel niet over me dachten. Om gek van te worden.

Ik dacht dat als mijn haar anders zat of een als ik nieuwe jas aan had dat dan de hele wereld daar een mening over had, nou niet dus. De meeste mensen zien het helemaal niet ze zijn vooral met zichzelf bezig of met de telefoon.

Misschien herken je dat wel  dat je denkt dat iemand iets over jou denkt, ze zullen me wel te dik vinden, of dat kan ik niet zeggen wat dat vinden ze vast dom. Wat ik ook vaak hoor van cliënten (en ik herken hem stiekem zelf ook) is dat we vaak verwachtingen hebben van iemand, het niet uitspreken en dan teleurgesteld zijn in die persoon omdat die hij of zij de verwachtingen niet waar maakt.

Iedereen heeft wel van die belemmerende overtuigingen en dat houdt vaak het bereiken van je dromen en iets wat je wil bereiken tegen. Want het ene doel bereik je met gemak, het andere doel wil maar niet lukken.

Je zit je dromen in de weg

Soms zit je je eigen dromen in de weg door je eigen gedachten. Je denkt dat je iets niet kan. Je denkt dat het toch niet gaat lukken. Je denkt dat iemand anders het stom vind en je doet het dan maar niet. Je hebt last van belemmerende overtuigingen.

Belemmerende overtuigingen zijn negatieve gedachtes die je bewust en/of onbewust hebt over jezelf en over de wereld en de mensen om je heen. De gedachtes zijn vaak zo vanzelfsprekend dat ze voor jou gewoon zijn.

 

 

 

 

 

 

Voorbeelden van belemmerende gedachten

Hieronder volgt een lijst met enkele voorbeelden. Misschien herken je er wel een of meer.

 • Ik heb te weinig geld.
 • Niemand vindt mij leuk.
 • Ik ben te dik.
 • Ik ben niet mooi.
 • Ze vinden me waarschijnlijk dom als ik dat vraag
 • Als ik …. doe, gaat er iets verkeerd.
 • Ik moet alles alleen kunnen, anders ben ik niet sterk genoeg.
 • Ik moet de beste zijn. Minder is niet goed genoeg.
 • Ik geef te snel op.
 • Niemand ziet mij staan.
 • Wie zit er nu op mij te wachten?

Sta er eens even bij stil. Van welke belemmerende overtuigingen en gedachten over de ander en jezelf heb jij vaak last? Schrijf ze eens even op. De vraag die je hierbij kan stellen is: Zijn deze overtuigingen wel echt waar?
Mijn belemmerende overtuigingen zijn:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

Gelukkig bestaat er ook een tegenhanger voor belemmerende overtuigingen: positieve overtuigingen!

Voorbeelden van positieve gedachten!

Dit zijn enkele voorbeelden voor je. Hopelijk kunnen ze je inspireren.

 • Je verleden is niet gelijk aan je toekomst.
 • Er bestaat geen mislukking, alleen leermomenten.
 • Alles gebeurt met een reden en een doel dat mij vooruit helpt.
 • Ik creëer mijn eigen realiteit en ben verantwoordelijk voor wat ik creëer.
 • Iedere dag is een fantastische dag!
 • Ik mag ook mindere dagen hebben. Dat heeft iedereen weleens.
 • Ik mag mezelf zijn.
 • Ik mag alles delen.
 • Ik ben waardevol.
 • Ik mag er ook zijn.
 • Ik ben goed in wat ik doe.

Welke positieve overtuigingen komen er nu nog meer bij je op?
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Gedachtes zijn heel krachtig. Probeer het maar eens uit door enkele belemmerende overtuigingen tegen jezelf te zeggen en daarna een aantal positieve overtuigingen. Je zult waarschijnlijk het verschil voelen.

PS. Wist je dat als je 60 dagen elke morgen als je wakker wordt een positieve overtuiging tegen jezelf zegt, dat je dit dan na 60 dagen ook echt geloofd? Probeer het maar eens.

Succes met de oefening en laat me weten via ron@ronmeijering.nl wat de oefening voor je doet.

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.