Menu

Hoe zet je jezelf op nummer 1 in je eigen leven

Als ik naar mijzelf kijk dan was ik het verleden altijd bezig aardig gevonden te worden. Als ik het ergens niet mee eens was dan hield ik mijn mond, want stel je toch eens voor dat die ander mij dan niet “aardig”  vond.⁠

Waarom vinden we het zo belangrijk om aardig gevonden te worden? Ik weet dat het voor mij dodelijk vermoeiend was om het iedereen naar de zin te maken. En het ging ten koste van wie ik zelf was, want in de haast om anderen te plezieren, liep ik mezelf volledig voorbij. Wat kun je doen om jezelf weer op de eerste plaats te zetten?

Hieronder een aantal tips die mij enorm geholpen hebben:

Tegen wie zeg je ja en tegen wie nee?

Bedenk je iedere keer als je ‘ja’ tegen iet of iemand zegt, terwijl je dat helemaal niet wil, dat je een keiharde “nee” aan jezelf geeft. Dus realiseer je waar je “ja” en waar je “nee” tegen zegt. Dus voor mijzelf als ik ja bleef zeggen tegen de eetbuien en willen afvallen, dan zei ik keihard nee tegen mezelf gelukkig voelen.

Behandel jezelf net zo respectvol als hoe je een goede vriend of vriendin of je kinderen zou behandelen

Behandel jezelf zoals je een goede vriend, vriendin  of je kinderen zou behandelen. Ga na wat je tegen een ander zou zeggen in een gelijke situatie, en zeg dat dan tegen jezelf.

Begin met tijd voor jezelf te nemen

Begin bijvoorbeeld met meditatie. Mediteren helpt om je hersenen te trainen en beter naar je gevoel te luisteren. Doe je iets omdat je van jezelf MOET of omdat je het echt WIL?

Geef jezelf elke dag een compliment

Geef jezelf elke morgen hardop een compliment, niet alleen als je iets goed hebt gedaan, maar gewoon om dat je een uniek en mooi mens bent.  En als je iets goed doet voor jezelf vier dat dan! Als je je successen viert raak je steeds meer overtuigd van je eigen kunnen en kwaliteiten.

Ga naar buiten

Ga meer naar buiten om lekker te bewegen. Sport en beweging sterken zowel je lichaam als je geest en helpen bij het verlagen van stress. Het kost energie om ermee te starten, maar levert ook veel energie op. Bovendien helpt het je je zekerder te voelen over je lichaam en voel je je daardoor lekker in je vel. En maak het vooral plezierig!

Focus op positief

Richt je op de positieve dingen in je leven, in plaats van op alles wat je niet hebt of niet kunt. Begin of eindig iedere dag met 5 dingen waar je dankbaar voor bent. Schrijf ze op, en spreek ze hardop uit tegen jezelf voor de spiegel, dan maak je het minder vrijblijvend.

Besteed aandacht aan je uiterlijk

Weg met de slobberkleding, besteed aandacht aan je kleding en je verzorging. Wanneer je er goed uitziet, voel je je ook beter.

Visualiseer

Gebruik om je doelen te bereiken visualisatie. Door te visualiseren verplaats je je van je huidige ik en gemoedstoestand, naar de toestand die horen bij je positieve doel wat je wil bereiken en die je visualiseert. Je voelt je gelijk rustiger en ontspannen.

Heel veel succes en heb je hulp nodig om jezelf op nummer 1 te zetten? Plan een vrijblijvende kennismaking

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.