Menu

Hypnose Ontmaskerd: Het Grootste Misverstand Onthuld

Laat me je meenemen in de wereld van hypnose, een onderwerp dat mij als hypnotherapeut en NLP-coach in Wageningen zeer na aan het hart ligt. Het is interessant om te realiseren dat ik, net als velen, ooit sceptisch was over hypnose. Mijn persoonlijke reis om deze techniek te begrijpen en omarmen begon in 2014, toen we pas verhuisd waren naar ons nieuwe huis, dat helaas pal naast een lawaaierige snelweg stond. Mijn partner stelde voor dat hypnose wellicht kon helpen, en ik moet bekennen dat ik in eerste instantie dacht dat het onzin was. Het was pas nadat ik een boek van Lars Kepler had gelezen dat mijn nieuwsgierigheid werd gewekt. En nu, vele jaren later, na meer dan 500 mensen met succes te hebben geholpen met hypnose, weet ik uit eigen ervaring dat het echt werkt

Feiten over Hypnose:

 1. Hypnose is een natuurlijke staat van bewustzijn: Een van de belangrijkste feiten over hypnose is dat het een natuurlijke staat van bewustzijn is waarin we allemaal kunnen treden. Het is geen mysterieuze of bovennatuurlijke toestand, maar eerder een staat van diepe concentratie en verhoogde suggestibiliteit.
 2. Behoud van controle: In hypnose behoud je de controle over je eigen lichaam en geest. Het is een wijdverbreide mythe dat je in hypnose gedwongen wordt om dingen te doen die je niet wilt. Je kunt altijd besluiten om een suggestie van de hypnotiseur niet op te volgen.
 3. Gebruik voor verschillende doeleinden: Hypnose wordt al eeuwenlang gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder pijnverlichting, therapie en entertainment. Het is een veelzijdige techniek die effectief kan zijn in verschillende contexten.

Mythes over Hypnose:

 1. Bewustzijn van omgeving: In hypnose ben je niet bewusteloos, aan het slapen,  of afgesloten van wat er om je heen gebeurt. Je blijft je bewust van je omgeving, zij het in een meer gefocuste staat.
 2. Geen gehoorzaamheid: Een van de grootste mythes is dat je in hypnose alles moet doen wat de hypnotiseur zegt. Dit is absoluut niet waar. Je behoudt altijd je vrije wil en kunt ervoor kiezen om een suggestie niet te volgen.
 3. Geheugenverlies: Er is ook het idee dat je in hypnose je herinneringen kunt verliezen. Dit is onjuist; hypnose kan zelfs helpen bij het terughalen van vergeten herinneringen.
 4. Controle over anderen: Hypnose kan iemands suggestibiliteit verhogen, maar het geeft geen controle over anderen. Het is geen magische kracht om mensen te manipuleren.

Toepassingen van Hypnose:

Hypnose kent diverse toepassingen, waaronder:

 • Pijnverlichting: Hypnose is een erkende methode voor pijnverlichting. Tijdens hypnose kun je je aandacht richten op andere zaken, waardoor de pijn minder intens wordt ervaren. Het kan ook helpen bij het vergroten van de pijntolerantie.
 • Therapie: Als hypnotherapeut getuig ik van de kracht van hypnose in therapie. Het kan mensen helpen bij het overwinnen van problemen zoals angst, depressie en fobieën door negatieve gedachten en gevoelens om te keren of te veranderen.
 • Afvallen: Hypnose kan een effectieve aanvulling zijn bij gewichtsverliesprogramma’s. Het helpt mensen hun eetgedrag te veranderen, hun motivatie te versterken en een gezonder voedingspatroon te omarmen.
 • Stoppen met roken: Hypnose kan ook een waardevol instrument zijn voor degenen die willen stoppen met roken. Het helpt bij het doorbreken van de verslavingscyclus en het ontwikkelen van een sterke wil om te stoppen.
 • Eetstoornissen: Voor individuen die worstelen met eetstoornissen, biedt hypnotherapie een ondersteunende benadering. Het helpt hen bij het herkaderen van hun relatie met voedsel en het opbouwen van een gezonde eetgewoonten.

Conclusie over Hypnose:

Hypnose is een krachtig hulpmiddel met talloze toepassingen. Het is essentieel om de feiten te scheiden van de mythes en te begrijpen dat hypnose een natuurlijke staat van bewustzijn is waarin je de controle behoudt. Als hypnotherapeut in Wageningen, ben ik een levend bewijs van hoe hypnose positieve veranderingen in mensen kan teweegbrengen en helpen bij het bereiken van een goede gezondheid. Het is mijn passie om dit unieke systeem te delen en anderen te begeleiden op hun reis naar welzijn.

En nu, als je meer wilt weten over hypnotherapie of hoe hypnose jou kan helpen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Samen kunnen we ontdekken hoe hypnose jouw leven positief kan veranderen.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.