Menu

Ik wil weten of je alleen kunt zijn met jezelf

Vorige week was het zover, de start van mijn NLP master opleiding bij Response Instituut in Roermond. Ik poste op mijn facebook, net voordat ik naar binnen liep, “Yes, weer meer leren over het menselijk brein”. Nou dat zat toch net eventjes anders dan dat ik had gedacht.

Het ging bij deze NLP Master opleiding niet (alleen) over het menselijk brein, het ging vooral over mijzelf. Of ik wel wist wie ik diep van binnen was en vooral of ik, echt contact met mezelf durfde te maken, deze echte Ronny ook durf te delen met anderen. Ik kwam mezelf dus lekker tegen op de 1e dag van de training.

Misschien herken je dat wel, dat je naar een training gaat en denkt, ik weet het allemaal wel, in de veronderstelling dat je er al bent.

Socrates wist het zo mooi te verwoorden “Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet.”

Daarom wil ik deze mooie uitnodiging delen die in de inleiding van ons NLP boek stond, een uitnodiging aan jezelf, want kennis is misschien wel weten dat je nog niet zoveel van jezelf weet😉

Daarom wil ik deze mooie uitnodiging delen die in als eerste in ons NLP boek staat, een uitnodiging aan jezelf, Ik wil weten of je alleen kunt zijn met jezelf en of je in de lege momenten echt op je eigen gezelschap gesteld bent.

De uitnodiging

Ik wil niet weten wat voor werk je doet. Ik wil weten waar je in je hart naar hunkert en of je durft te dromen van de vervulling van dat verlangen.
Ik wil niet weten hoe oud je bent. Ik wil weten of je voor gek durft te staan uit liefde, ter wille van je dromen, ter wille van het avontuur van het leven.

Ik wil niet weten welke planeten jouw maan kruisen. Ik wil weten of je het centrum hebt bereikt van je verdriet, of de verraderlijke kanten van het leven je hebben geopend of dat je je levenslust hebt verloren en je hebt afgesloten uit angst voor nog meer pijn!

Ik wil weten of je bij pijn kunt zijn, de mijne of de jouwe, zonder iets te doen om die te verbergen, te laten verdwijnen of op te lossen.

Ik wil weten of je bij vreugde kunt zijn, de mijne of de jouwe, of je uitbundig kunt dansen en/of extatisch kunt zijn tot in de toppen van je vingers en tenen, zonder ons te waarschuwen om voorzichtig of reëel te zijn of te denken dat je als mens beperkt bent.

Ik wil niet weten of het verhaal dat je me vertelt waar is. Ik wil weten of je een ander kunt teleurstellen om trouw te zijn aan jezelf, of je het kunt verdragen van verraad te worden beschuldigd en geen verraad te plegen aan jezelf. Ik wil weten of je trouw bent en dus betrouwbaar kunt zijn.

Ik wil weten of je schoonheid kunt zien,
Ook al is niet elke dag even makkelijk en of je je leven kunt scheppen in Gods aanwezigheid. Ik wil weten of je kunt leven met mislukkingen, de mijne of de jouwe en toch aan de oever van een meer kunt staan om ‘ja!’ te roepen tegen de volle maan.

Ik wil niet weten waar je woont of hoeveel geld je hebt. Ik wil weten of je na een nacht van verdriet en wanhoop kunt opstaan, vermoeit en gekwetst tot in je botten, en voor je kinderen doen wat nodig is.

Ik wil niet weten wie je bent of hoe je hier bent gekomen. Ik wil weten of je met mij in het centrum van het vuur kunt staan zonder terug te deinzen.
Ik wil niet weten waar of met wie je heb gestudeerd. Ik wil weten wat je innerlijk staande houdt als al het andere wegvalt.

Ik wil weten of je alleen kunt zijn met jezelf en of je in de lege momenten echt op je eigen gezelschap gesteld bent.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.