Menu

Is het beter om drie maaltijden te eten of zes?

De hele dag, bezig met eten. Tot een paar jaar geleden had ik de hele dag door honger. Als ik mijn ontbijt op had, dan was ik alweer bezig met mijn koffie tussendoortje. Als ik dat dan op had dan hoopte ik dat ik de lunch zou halen. Ik had ook altijd iets bij me om te eten als tussendoortje, want stel je eens voor dat ik honger krijg. Pff.. dodelijk vermoeiend.

Misschien herken je het wel? Je bent de hele dag met eten bezig en leeft van eetmoment naar eetmoment. Ook heb je vaak honger tussendoor en ga je einde van de dag of ‘s avonds toch weer lopen snaaien.

Hoe los je dat op en wat is nu beter voor je lijf? Zes keer per dag eten of drie maal per dag? Sommige zeggen zes keer per dag, want de kachel moet blijven branden toch?

En toch is dat niet zo. Tussendoortjes zijn niet per se nodig. Het kan veel gezonder (en rustiger) zijn om alleen drie hoofdmaaltijden per dag te nemen. Het voordeel daarvan is dat zo’n vaste structuur rust geeft. Je gaat tussendoor niet snaaien of zoeken in de keukenkastjes en je lichaamsorganen en jijzelf krijgen meer rust.

Minder vaak eten zorgt er ook voor dat het hormoon insuline niet voortdurend wordt aangemaakt.

Insuline stimuleert ook de vetopslag en dat maakt ook weer afvallen lastiger.

Wil je het eens uitproberen? Dan is het wel belangrijk dat je goede maaltijden eten. Geen muizenhapjes of light producten, maar voldoende volume en vezels en veel goede eiwitten.

Als je gewend bent om steeds kleine beetjes te eten, kan het best even wennen zijn. Probeer het maar en kijk of je meer rust ervaart.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.