Menu

Jezelf op nummer 1 zetten: Waarom het belangrijk is en hoe doe je dat?

Het thema van jezelf op nummer 1 zetten is een onderwerp wat vaak tot discussies van voor en tegenstanders. Het is een onderwerp waarover verschillende meningen bestaan en wat ook voor veel van cliënten lastig is. Sommigen zien het als egoïsme, terwijl anderen het beschouwen als belangrijk.

Vanuit mijn persoonlijke overtuiging is het vinden van de juiste balans tussen zelfzorg en anderen helpen van uiterst belang. Ik heb zelf ervaren hoe het is om voortdurend anderen op nummer 1 te zetten, zonder voldoende aandacht aan mezelf te besteden. Het leidt tot uitputting, verwijten en kan ook tot coping gedrag leiden. Aan de andere kant, te veel aan jezelf denken kan tot een gevoel van afstandelijkheid en egoïsme leiden.

Deze blog is mijn persoonlijke verkenning van waarom het cruciaal is om jezelf op nummer 1 te zetten en bevat enkele waardevolle tips om deze delicate balans te bereiken.

Waarom Jezelf Op Nummer 1 Zetten Zo Belangrijk Is

De redenen waarom het prioriteren van jezelf zo cruciaal is, zijn divers. Allereerst, als je niet goed voor jezelf zorgt, ontbreekt het je aan de energie en het geduld om anderen op een zinvolle manier bij te staan. Ik heb momenten gekend waarop ik mijn eigen welzijn veronachtzaamde en het moeilijk vond om anderen adequaat te ondersteunen.

Ten tweede, door jezelf op nummer 1 te zetten, leer je om je eigen grenzen te stellen. Dit is van groot belang om niet overbelast te raken. Het was voor mij een persoonlijke groei om ‘nee’ te leren zeggen wanneer dat nodig was, om niet over mijn eigen grenzen heen te gaan.

Ten derde, prioriteit geven aan jezelf draagt bij aan het ontwikkelen van eigenwaarde. Dit heeft invloed op je zelfbeeld en de manier waarop je in het leven staat. Ik heb geleerd dat het waarderen van jezelf de sleutel is tot het opbouwen van een gezond zelfbeeld. Het begint met zelfwaardering.

Praktische Tips Om Jezelf op nummer 1 te Zetten

De volgende tips hebben mij persoonlijk geholpen om mezelf op nummer 1 te zetten:

 1. Zet je eigen behoeften en verlangens op de eerste plaats. Voor mij betekent dit dat ik mezelf altijd drie vragen stel: Wat wil ik? Doe ik het uit liefde voor mezelf? Doe ik het uit liefde voor de ander?
 2. Leer om ‘nee’ te zeggen tegen verzoeken waarop je niet drie keer ‘ja’ kunt antwoorden.
 3. Neem regelmatig de tijd voor jezelf om te ontspannen en te genieten van activiteiten die je plezier brengen.
 4. Zorg goed voor je eigen fysieke als mentale gezondheid. Dit is een daad van zelfliefde.
 5. Stel doelen en grenzen voor jezelf en werk eraan om ze te bereiken en te bewaken. Hierdoor investeer je in jezelf!

Samenvatting

Het vinden van de juiste balans tussen jezelf en anderen helpen is een (weet ik uit ervaring) een lange en persoonlijke reis. Door jezelf op nummer 1 te zetten, investeer je in je eigen welzijn en geluk, wat van essentieel belang is voor een gezond leven.

Mocht je persoonlijke begeleiding nodig hebben om jezelf op nummer 1 te zetten, dan ben ik er om te helpen. Hypnose en NLP kunnen krachtige hulpmiddelen zijn om deze balans te bereiken. Als coach sta ik klaar om je te begeleiden bij het identificeren van je behoeften, het stellen van grenzen en het ontwikkelen van zelfwaardering.

Wil je meer weten over hoe hypnose en NLP jou kunnen helpen om jezelf op nummer 1 te zetten? Aarzel niet om contact met mij op te nemen voor een gratis consult. Samen kunnen we werken aan het realiseren van een gezonde balans tussen zelfzorg en het ondersteunen van anderen.

Benieuwd naar een gratis consult om meer te leren over hoe hypnose en NLP jou persoonlijk kunnen helpen om jezelf op nummer 1 te zetten? Laten we een afspraak maken!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.