Menu

Later is Nu: Het leven is te kort om uit te stellen

Een Betoverende Kerst

Ik hoop dat jullie net als wij een hele fijne kerst hebben gehad. Ik heb zelf een geweldige tijd gehad, met veel lekker eten, lieve familie en mooie herinneringen.

Het Gedicht: Later

Afgelopen kerst deelde mijn zus een prachtig gedicht met ons wat erg raakte. Het gedicht gaat over “later”, dat woord dat we zo vaak gebruiken om dingen uit te stellen. “Ik bel je later. Ik doe het later wel. Ik zeg het later. Later verander ik. Ik denk er later over na.” We houden van uitstellen alsof later altijd beter is.

Het is nu of nooit

Maar het gedicht herinnert ons eraan dat later soms te laat is. Dat de koffie koud wordt, prioriteiten verschuiven, betoveringen breken. Later wordt vroeg laat, en voor we het weten, is het leven voorbij.

De Wake-up Call van Loes Luca uit Oogappels

Dit doet me denken aan een prachtige scène uit de serie Oogappels. In deze scène benadrukt Loes Luca dat het leven geen generale repetitie is. We krijgen geen herkansing; het is nu of misschien wel nooit.

31 December 2023: De Laatste Dag van Het Jaar

En terwijl ik deze woorden met jullie deel op 31 december 2023, de laatste dag van het jaar, voel ik de urgentie van het moment. Laten we niet wachten tot later om te leven, lief te hebben en te waarderen wat we hebben.

Laten we het nieuwe jaar beginnen met een nieuw inzicht, met de intentie om bewust en volledig in het hier-en-nu te zijn.

Ik wens jullie allen een geweldige jaarwisseling naar het nieuwe jaar, vol liefde, gezondheid en mooie herinneringen. Laten we samen het komende jaar omarmen en er iets moois van maken!

Ps hieronder het gedicht!

LATER

Ik bel je later. Ik doe het later wel. Ik zeg het later. Later verander ik. Ik denk er later over na.

Laten we alles voor later overhouden, alsof later beter was. MAAR WE BEGRIJPEN NIET DAT… Later de koffie koud is.

Later de prioriteit verandert. Later de betovering is verbroken. Later wordt vroeg laat. Later is de melancholie voorbij. Later veranderen de dingen. Later zijn de kinderen volwassen geworden. Later zijn de mensen ouder geworden. Later zijn de beloften vergeten. Later is de dag nacht geworden.

LATER IS HET LEVEN VOORBIJ.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.