Menu

Leer te luisteren naar je hart❤

Moet je naar je hart luisteren of je hoofd? Dit is een vraag die ik vaak tegenkom bij mijn cliënten. Ik help  je vandaag met het kiezen tussen je hoofd of je hart.

Je hart volgen of je verstand?

Je hart volgen of je verstand – het is als kiezen tussen zoet en hartig: als je één van de twee kiest heb je altijd het gevoel dat je jezelf tekort doet.

Neem je alleen zoet dan mis je het zoute. Kies je enkel voor zoet dan mis je het zoete in je mond.

De vraag tussen hoofd en hart – gevoel en verstand – is niet zozeer welke van de twee je moet kiezen. Het is – net als bij zoet en hartig vooral belangrijk in welke volgorde je naar ze luistert.

Want als je de zoet eenmaal op je boterham hebt gestrooid, wordt het érg lastig om hartig aan te brengen. Laten we eens kijken hoe dat zit.

Je hart volgen

Je hart wordt door de neurowetenschap als een apart brein gezien met zijn eigen functie en intelligentie.  Daarnaast heeft het hart een belangrijke betekenis in je leven. Het staat voor je wie je bent, je gevoelens en de verbinding met alle anderen om je heen. Zo is er ook  wel de term ‘hartsverbinding’. ❤

Als je ervoor kiest om te luisteren naar ja hart dan krijg  je de antwoorden, bij luisteren naar je brein vaak alleen maar nieuwe vragen.

Hoe doe je dat dan, je hart volgen!

Dat is eigenlijk best simpel, je ademhaling vertragen is de sleutel tot je hart.  Misschien is het je wel eens opgevallen dat de ene persoon veel langzamer ademt als de ander (zo niet let er de komende dagen maar eens op). Wist je dat als rustig op een stoel zit je maar 6 ademhalingen per minuut nodig hebt?

Ga maar eens rustig zitten en begin je ademhaling, maar eens te tellen. Je zal er misschien wel achter komen dat je wel 15 keer per minuut ademhaalt. Misschien ervaar je ook wel dat je ademhaling erg hoog in je borstkas zit.

Als dat zo is vertraag je ademhaling, maar eens, haal diep adem in je buik en adem ook weer rustig en lang uit. Gewoon observeren en ademen. En als je dat 3 minuten hebt gedaan, breng dan maar eens een besluit waarover je twijfelt in je hart en voel maar eens wat je hart erover te zeggen heeft. Je zult versteld staan.

En als je antwoord weet, ga dan nog maar eens nadenken over het besluit het zal veel eenvoudiger geworden zijn.

Ik ben benieuwd naar je ervaring!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.