Menu

Maak vrienden voor het leven – met jezelf!

Blog geschreven door onze nieuwe enthousiaste ervaringsdeskundige-coach Helga Hummlen

Laat je lichaam, hart en hoofd verbinden

Je lichaam, hart en hoofd zijn de sleutels tot een gezond en vervuld leven. Je denkbrein, gevestigd in je hoofd, heeft een gezond en uitgerust lichaam nodig om optimaal te kunnen functioneren. Beslissingen nemen en helder denken gaat hand in hand met jouw fysieke en emotionele welzijn.

Herken en bedank je automatische reacties

In tijden van stress vallen we vaak terug op onze ‘fight, flight, freeze of please’ reacties – overlevingsmechanismen die ons in het verleden hebben geholpen. Het is belangrijk deze gewoontepatronen te herkennen en te bedanken. Ze hebben ons immers gebracht waar we nu zijn. Maar om werkelijk vrij te leven, is het essentieel ons hiervan bewust te worden.

De kracht van mindfulness

Mindfulness nodigt je uit om naar je lichaam te luisteren en te ontdekken wat je hart je probeert te vertellen. Door simpelweg te ervaren, stil te staan bij je gevoelens, en deze te accepteren zonder oordeel, open je de deur naar een dieper zelfbewustzijn. Vraag jezelf af: wat voel ik echt? Angst, verdriet, boosheid? Herinner jezelf eraan dat gevoelens voorbijgaan. Ze zijn tijdelijk en hoeven niet direct tot actie te leiden.

Leer in het moment te leven

Door gerichte mindfulnessoefeningen word je je meer bewust van je lichaam en je emoties. Dit helpt om meer in het huidige moment te leven, bewuster te zijn van je gedachten en gevoelens, en hier mild naar te kijken. Dit proces van bewustwording leidt tot autonome, gezonde keuzes die naadloos aansluiten bij wie je werkelijk bent.

Omarm het heden

Het heden omarmen en vrienden maken met jezelf opent de deur naar een leven vol authenticiteit en zelfacceptatie. Begin vandaag nog met het verkennen van mindfulness als een pad naar innerlijke vrede en zelfontdekking. Laat je lichaam, hart en hoofd de grootste vrienden zijn die je ooit zult hebben.

Groet Helga!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.