Menu

Motivatietips om je doelen te bereiken

Misschien herken je het wel op sommige dagen voel je je ontzettend gemotiveerd. Je bruist van de energie en alles wat je doet, verloopt soepel. Je stelt jezelf doelen voor die dag en je gaat enthousiast aan de slag. Er zijn echter ook van die dagen dat je je juist uitgeblust en moe voelt. Je hebt van alles te doen, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je kunt jezelf er maar niet toe zetten om een start te maken met wat je moet of wil doen en motivatie is ver te zoeken. Hoe kun je jezelf op zo’n inspiratieloze dag nu motiveren om toch aan de slag te gaan? Hieronder 5 tips die je helpen om je weer gemotiveerd te voelen.

Motivatie kan je overal bij gebruiken

Er zijn veel bezigheden of werkzaamheden waarbij je  motivatie goed kunt gebruiken. Het maakt niet uit of het gaat om werkzaamheden die moeten worden afgerond, of je graag wil afvallen, wil aankomen, snoepen wil verminderen of dat je doelen op sportief gebied liggen. Bij alles wat je wilt of moet, zal je ergens een start moeten maken, en dan ook volhouden en afronden. Dit is de enige manier om jouw doelen te bereiken.

Tip 1: Begin met kleine stapjes
Je hebt voor jezelf een doel, iets wat je wil bereiken. Wat je zeker helpt om een start te maken, is om je doelstelling helder te hebben en deze op te delen in kleine(re) stapjes. Je kunt dan concreet stap voor stap naar je doel toe werken. Dit werkt aanzienlijk beter dan wanneer je een vaag doel in je hoofd hebt en niet weet waar je moet beginnen. Dit motiveert miet, omdat het te groot, te veel en onoverzichtelijk is. Het motiveert wel om telkens een stapje van je lijstje af te kunnen strepen en op deze manier zichtbaar bij het door jou gestelde doel te komen.

Tip 2: Houd voortgang bij
Realiseer je welke stapjes je al hebt bereikt! Sta hier meer bij stil te dan bij de dingen die je allemaal nog niet gedaan hebt. Je zal merken dat wanneer je je stappen ‘viert’, je ontzettend gemotiveerd bent om met je volgende stapje te beginnen. Je ziet namelijk dat je het kunt en je weer een stapje dichter bij je mooie doel bent gekomen.

Tip 3: Stop met vergelijken met anderen
Een ding dat funest is voor je motivatie is jezelf vergelijken met anderen. Het voegt niets toe om te balen van hoe ver je collega, je vriend of wie dan ook al is. Het is jouw eigen leven, het zijn jouw eigen doelen, het gaat om jou en jij bent zelf verantwoordelijk voor elke stap! Als je dan toch vergelijkt, vergelijk jezelf dan met jezelf van een tijd geleden. Kijk wat je tot nu toe al hebt bereikt en besef dat je op de goede weg bent. En dan vieren!

Tip 4: Beloon jezelf
Ik zeg heel vaak tegen mijn cliënten: Wees trots op de stappen die je hebt bereikt. Beloon jezelf. Maak van tevoren een plan voor jezelf af hoe en met wat je dat gaat doen. Beloon jezelf voor je inspanning, je inzet en je geboekte successen. Daardoor krijg je steeds weer zin om vervolgstappen te zetten.

Tip 5: Zorg dat je plezier hebt in wat je doet
Wat je ook wil bereiken, wanneer je iets zonder plezier of zelfs met tegenzin doet, dan is opgeven slechts een kwestie van tijd. Probeer je focus behalve op je doelen ook te leggen op het hebben van plezier op de weg naar je doelen. Creëer een plezierige manier om naar je doelstellingen toe te werken. Denk bijvoorbeeld aan een plezierige omgeving of aan fijne mensen om je heen.

Overige belangrijke zaken bij motivatie
Wanneer je jezelf doelen stelt, zorg dan wel dat deze realistisch en haalbaar zijn. Wanneer je de lat voor jezelf te hoog legt, is de kans dat je je motivatie verliest en dat je uiteindelijk zal opgeven groot. Ook is perfectionisme een valkuil. Het hoeft niet perfect. Goed is goed genoeg. Elk stapje, hoe klein dan ook, is er weer een. Realiseer je dat mislukkingen een onderdeel zijn van het behalen van succes. Mocht iets een keer niet lukken, accepteer dat dan. Dit houdt namelijk niet in dat je je doel niet zal bereiken. Vallen is niet erg, als je maar weer opstaat.

Nu tot zover, ik ben heel benieuwd naar waar jij jezelf gemotiveerd mee  krijgt en vooral houdt! Laat het me weten door een mail te sturen naar ron@ronmeijering.nl

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.