Menu

Neem herinneringen mee terug van de vakantie geen vakantiekilo’s- 7 Tips

Het is voor mij en waarschijnlijk voor veel van jullie bijna zover, vakantie. Heerlijk even niets doen, of juist iets doen waar je normaal niet aan toe komt.

Voor velen een tijd van ontspanning en het maken van onvergetelijke herinneringen. Zo heb ik heerlijke herinneringen aan onze reis van 2018 door Australië, 4 weken lang heerlijk rondtrekken en de mooiste plekken van de oostkust van Australië bezoeken. En nee we hebben helemaal niet zoveel kangoeroes gezien.

Aan de andere kant zijn er veel mensen die toch net even iets meer gewicht mee terug nemen als dat ze mee heen gingen, ik bedoel daarbij niet de koffer met bagage. De riem die een gaatje losser moet, die jurk die net iets meer knelt bij de benen. In de vakantie kan het lastig zijn om gezonde keuzes te maken. Daarom heb ik 7 tips voor je op een rijtje gezet die helpen om de bekende vakantiekilo’s te voorkomen. Want je weet, wat er niet aan komt, hoeft er ook niet af😀

7 tips om vakantiekilo’s te voorkomen!

Tip 1: Eet 3x per dag gezond en eiwitrijk, ook in de vakantie

Houd jezelf zoveel mogelijk aan een normaal ritme van 3 keer per dag eten: ontbijt, lunch en diner. Zo voorkom je dat je ongemerkt de hele dag eet, loopt te snaaien, waarschijnlijk wel meer calorieën binnen krijgt dan je wilt.

Tip 2: Kies slim voor gezonde(re) tussendoortjes

Liever geen tussendoortje, maar als je dan toch iets lekkers wil. Kies dan voor een gezonder tussendoortjes. Een waterijsje in plaats van schepijs van de Italiaan scheelt heel veel calorieën. Of een stuk fruit in plaats van een schaaltje chips.

Tip 3: Blijf bewegen tijdens je vakantie

Zeker in de vakantie zijn er voldoende leuke activiteiten die super goed voor je zijn! Wandelen, fietsen, waterfietsen, kanoën, surfen en niet te vergeten lekker zwemmen.

Tip 4: let op je grote van je portie

Veel kan, veel mag, verbied jezelf niets want dat houdt niemand vol. Zo af en toe een waterijsje, een gezellige barbecue, wat vaker uit eten. Genieten daar gaat het om in de vakantie! Wees vooral niet te streng, maar houd wel maat. Let er op dat je porties niet te groot zijn en dat je niet te veel afwijkt van wat je normaal eet.

Tip 5: Wees je bewust van wat je eet

Eet langzaam en met aandacht: neem kleine happen en geniet bewust van wat je eet. Zo voorkom je dat je gedachteloos door blijft eten, ook als je vol zit. Eet met aandacht en stop met eten als je vol en voldaan bent.

Tip 6: Onderweg, bereid je maaltijd voor.

Ben je onderweg naar of tijdens je vakantie, dan is het eten dat je tegenkomt langs de weg lang niet altijd even gezond.  Daar om bereid je eigen maaltijd voor. Neem je koeltas mee en vul die met bijvoorbeeld een heerlijke salade, fruit en water.

Tip 7: Voorkom verleidingen

Snacken, snaaien en snoepen liggen op de loer in de vakantie. Blokjes kaas, stokbroodje met lekkere smeersel als het eenmaal voor je staat, dan is het moeilijk om er vanaf te blijven Zorg dat je ze niet meeneemt tijdens het boodschappen doen.  Doe je normale boodschappen in de supermarkt en als je in een hotel eet zorg dat je voldoende gezonde keuzes maakt in de hoofdmaaltijden en dat je lekker verzadigd bent. Eet vooral niet minder met de hoofdmaaltijden, omdat je dan voor jezelf een vrijbrief maakt om “lekker” te snacken.

Fijne vakantie. Komende week ben ik zelf een weekje naar Tenerife, om herinneringen te maken🏖. Zorg goed voor jezelf!


"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.