Menu

Ontdek de 7 gezonde voordelen van de zon

Kan jij ook zo genieten van de zon?๐Ÿ˜Žโ˜€

Op de website gezondnu.nlย  vond ik dit zonnige artikel met de 7 voordelen van de zon. Daarom vandaag extra aandacht voor de mooiste van deze aarde de zon.

Wist je dat de zon ons veel meer voordelen brengt dan alleen maar vitamine D? Een gezond portie zonlicht geeft ons niet alleen een fijn gevoel, maar boost ook je lichaam en geest op een natuurlijke manier. Geniet daarom vaker van de zon (wel verstandig!) en ontdek deze zeven voordelen.

1. Zweten en meer drinken

Het klinkt misschien niet zo fris, maar gezond is het zeker. Door de zon ga je sneller zweten en dat is goed voor je nieren. Afvalstoffen verlaten je lichaam via je huid, waardoor je nieren het rustiger hebben. De zon dwingt ons ook om meer te drinken, want door de hitte krijg je sneller dorst. En veel drinken zorgt voor meer energie. Dit geldt natuurlijk alleen voor het drinken van water; alcohol droogt je lichaam juist uit.

2. Een goede bloeddruk

Wanneer we bloot worden gesteld aan zonlicht, worden kleine hoeveelheden stikstofmonoxide vanuit de huid naar de bloedcirculatie getransporteerd. De bloedvaten worden hierdoor minder stijf en de bloeddruk neemt af. Dit ontdekten onderzoekers van de Universiteit van Southampton en Edinburgh. Ook het risico om een hartaanval of beroerte te krijgen, neemt af. Als je bloeddruk normaal is en vooral niet te hoog, zit je beter in je vel en voel je je tegelijkertijd fitter.

3. Uitgerust wakker door de zon

Voel je je moe? Ga de zon in! In de zomer is het langer licht, waardoor je actiever bent en minder snel moe wordt. Ook de kwaliteit van je slaap gaat erop vooruit. Uit onderzoeken blijkt dat zonlicht zorgt voor een diepere, ononderbroken slaap. En hoe vroeger je in de ochtend de eerste zonnestralen meepikt, hoe makkelijker je โ€™s avonds in slaapt valt en weer fluitend opstaat.

4. Minder last van huidaandoeningen

Wie last heeft van psoriasis, acne of eczeem, heeft vaak baat bij zonlicht. Veel huidaandoeningen worden rustiger door de zon. Dat komt doordat je immuunsysteem het wat kalmer aandoet dankzij zonlicht, dus je huid wordt er beter van. Pluspunt: ook jij zult je beter voelen als je minder last hebt van deze klachten.

5. Weg met stress

Niets is zo fijn als dat warme gevoel op je huid. Dankzij UV-straling voel je je meer ontspannen. Door zonlicht maak je stofjes aan waardoor je je gelukkiger en minder gestrest voelt. En stress is een behoorlijke energievreter. Ook daarom is het dus belangrijk om af en toe in de zon te zitten.

6. Meer vitamine D

Wie te weinig vitamine D aanmaakt (en daar hebben we in Nederland bijna allemaal last van), kan last krijgen van krachtverlies in de spieren, breekbare botten en een tekort aan energie. De Gezondheidsraad adviseert het niet voor niets: probeer elke dag een kwartier tot een half uur buiten te zijn om de zonnestralen mee te pakken.

7. Eerder een verzadigd gevoel

Leptine is een hormoon dat aangeeft wanneer je maag vol zit. Bij veel zon zal er meer leptine aangemaakt worden, waardoor je sneller een verzadigd gevoel zal hebben. Dat is weer goed voor je humeur. Meer leptine graag!

Bron: https://gezondnu.nl/gezondheid/dit-zijn-de-7-gezonde-voordelen-van-de-zon/

 

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen. ย Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 • ย 

ย 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.