Menu

Ontdek de Kracht van Hypnose: Bereik je Doelen en Overwin Vooroordelen

Hoi daar! Mijn naam is Ron Meijering en ik ben een enthousiaste hypnotherapeut die jou kan laten zien hoe hypnose je kan helpen je doelen te bereiken. Ik begrijp dat er enkele misvattingen en vooroordelen bestaan over hypnose. In dit persoonlijke blogartikel wil ik graag met je delen hoe ik jou kan ondersteunen bij het bereiken van je doelen met behulp van hypnose. Laten we eens kijken naar wat hypnose eigenlijk is.

Verbinding met het onderbewustzijn:

Een van de krachtigste aspecten van hypnose is dat het directe toegang biedt tot je onderbewustzijn. Ik geloof dat jouw ware kracht en potentieel daar liggen. Met behulp van hypnotherapie kan ik je helpen bij het identificeren en transformeren van belemmerende overtuigingen, negatieve patronen en beperkende gedachten in je onderbewustzijn. Dit opent de deur naar diepgaande verandering en groei, waardoor je op een effectieve en duurzame manier je doelen kunt nastreven.

Gedragsverandering en nieuwe gewoonten:

Bij het bereiken van doelen is gedragsverandering vaak noodzakelijk. Of je nu wilt afvallen, wilt stoppen met roken, je zelfvertrouwen, wilt vergroten of angsten wilt overwinnen, hypnose kan je helpen bij het creëren van nieuwe gewoonten en gedragingen die je ondersteunen bij het bereiken van je doelen. Samen kunnen we werken aan het herprogrammeren van je onderbewustzijn, zodat je automatisch positieve keuzes maakt en acties onderneemt die in lijn zijn met je doelen.

Motivatie en focus:

Ik begrijp hoe belangrijk motivatie en focus zijn bij het nastreven van doelen. Soms kunnen we echter worstelen met zelfdiscipline en afleidingen die ons van onze intenties afhouden. Met behulp van hypnotische suggesties en visualisatietechnieken kan ik je helpen je intrinsieke motivatie te vergroten en je focus te versterken. Samen werken we aan het creëren van een mentale mindset die je in staat stelt om obstakels te overwinnen en je doelen helder voor ogen te houden, zelfs in uitdagende tijden.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde:

Een gebrek aan zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld kunnen je ervan weerhouden je doelen na te streven en je volledige potentieel te benutten. Als hypnotherapeut kan ik je helpen deze belemmerende overtuigingen te transformeren. We werken samen om negatieve gedachten en zelfbeperkende overtuigingen los te laten en ze te vervangen door positieve, zelfversterkende overtuigingen. Met een hernieuwd gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde kun je stappen zetten naar je doelen en tegenslagen met veerkracht overwinnen.

Ik begrijp ook dat er vooroordelen bestaan over hypnose, en misschien herken je enkele van deze vooroordelen bij jezelf. Bijvoorbeeld dat je de controle verliest tijdens een hypnosesessie of dat er vreemde dingen gebeuren. Deze vooroordelen komen vaak voort uit wat we op televisie hebben gezien. Gelukkig is dat allemaal niet van toepassing wanneer ik als hypnotherapeut hypnose gebruik. Hieronder staan de vooroordelen en de antwoorden erop:

Vooroordeel 1: “Hypnose is controleverlies”

Een veelvoorkomend misverstand is dat hypnose betekent dat je de controle verliest en dat iemand anders je geest overneemt. Dat is absoluut niet waar. Tijdens hypnose behoud je volledige controle over jezelf. Je bent ontspannen en gefocust, maar je blijft altijd bewust van je omgeving en behoudt je eigen vrije wil. Ik ben slechts een gids die je helpt toegang te krijgen tot je onderbewustzijn en positieve veranderingen teweeg te brengen.

Vooroordeel 2: “Hypnose werkt bij mij niet, ik ben te nuchter daarvoor.”

Een ander veelvoorkomend vooroordeel is dat hypnose niet effectief is bij mensen die als “te nuchter” worden beschouwd. Ze geloven dat ze te rationeel zijn om zich over te geven aan hypnose. In werkelijkheid is hypnose een techniek die voor iedereen toegankelijk is. Het heeft niets te maken met zweverigheid of gebrek aan rationaliteit. Hypnotherapie kan juist zeer waardevol zijn voor mensen die kritisch en analytisch zijn. Het draait niet om zwakte, maar om het benutten van je innerlijke kracht om je doelen te bereiken en positieve veranderingen teweeg te brengen. Hypnose kan zelfs helpen om je nuchtere geest te ondersteunen bij het bereiken van gewenste veranderingen.

Vooroordeel 3: “Hypnose is magisch en onbewezen”

Sommige mensen zijn sceptisch over hypnose omdat ze denken dat het een vorm van magie is of niet wetenschappelijk onderbouwd. In werkelijkheid is hypnose een diep gewortelde praktijk met vele wetenschappelijke studies die de effectiviteit ervan ondersteunen. Het is gebaseerd op het begrijpen van de werking van het onderbewustzijn en het beïnvloeden van onze gedachten en gedrag. Als hypnotherapeut werk ik met bewezen methoden en technieken om je te helpen je doelen te bereiken.

Vooroordeel 4: “Hypnose kan worden misbruikt”

Een begrijpelijke zorg is dat hypnose misbruikt kan worden om mensen te manipuleren. Het is belangrijk om te benadrukken dat ethische hypnotherapeuten, zoals ik, werken met integriteit en respect voor de autonomie van de cliënt. Mijn doel is om je te ondersteunen bij het bereiken van jouw doelen en het bevorderen van jouw welzijn. Jouw veiligheid en comfort staan altijd voorop.

Conclusie: Ik ben hier om je te ondersteunen op je reis naar het bereiken van je doelen. Met behulp van hypnose kunnen we samen diepgaande veranderingen in je onderbewustzijn creëren, nieuwe gewoonten vormen en je motivatie en focus vergroten. Door belemmerende overtuigingen los te laten en je zelfvertrouwen te versterken, kun je obstakels overwinnen en met volle kracht je doelen nastreven. Ik nodig je uit om contact met me op te nemen en samen te ontdekken hoe hypnose jou kan helpen je leven te transformeren en de beste versie van jezelf te worden. Laten we samenwerken en je doelen verwezenlijken!

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.