Menu

Patty haar verhaal over afvallen met de “virtuele maagband”, een groot avontuur…

Afvallen met de “virtuele maagband”, een groot avontuur…

Op 10 oktober 2020 had ik mijn eerste afspraak met Ron Meijering. Als je me eerder dat jaar had gevraagd of ik deze stap ooit zou zetten, had ik waarschijnlijk hard gelachen, want hypnose en afvallen dat kan toch helemaal niet ? Toch heb ik de stap gezet.

Enkele jaren geleden liep ik naast de reeds aanwezige lichamelijke klachten een knieblessure op. Beschadigd kraakbeen was de diagnose, met training van de spieren zou het herstel 5 jaar duren volgens de huisarts. Ook raadde hij me aan wat gewicht te verliezen, maar ja makkelijker gezegd dan gedaan. Ik woog op dat moment 105 kilo met een lengte van 1.77m, ik geef toe absoluut te zwaar. Dus ging ik met een diëtist aan de slag en ging ik een koolhydraatarm dieet doen, maar toen ik na maanden stabiel bleef met 90 kilo werd mij gezegd dat dit misschien wel het maximum haalbare zou zijn voor mij. En dus sloot ik deze fase af zonder tevredenheid.

In de tijd die volgde ging steeds slechter met mijn knieën en kon ik de zomer van 2020 nauwelijks de trap op en af. Ik trok me aan de leuning naar boven en ik leunde met mijn volle gewicht, inmiddels weer 97.3 kilo, op mijn armen bij de trap af gaan. Het kon niet langer zo, maar wat moest ik doen ?

Tot ik van een vriendin in Frankrijk sprak die in een jaar tijd 28 kilo was afgevallen. Ze was heel open en deelde haar verhaal met mij. Zij had ook van alles geprobeerd en zonder succes, maar via de alternatieve weg is het haar gelukt. Dat wilde ik ook wel en al geloofde ik niet in alternatieve geneeswijze, het is altijd het proberen waard. Ik ben natuurlijk meteen gaan googlen en zo kwam ik bij Ron Meijering terecht. Ik heb alle informatie van tevoren goed doorgelezen en zo had ik binnen 10 dagen mijn eerste afspraak met Ron tijdens de Covid-periode. Tijdens mijn eerste afspraak op 10 oktober 2020 woog ik 97.3 kilo en heb ik foto’s genomen van mezelf als ruggensteuntje en om later te kunnen terugkijken.

Ben jij toe aan de volgende stap en wil je samen met mij het avontuur ook aan gaan?

Plan GRATIS coaching call

Wat ik heel prettig vond was de rust die Ron uitstraalde. Ik voelde me ontzettend onzeker betreft de stap die ik ging zetten, omdat ik er geen enkele ervaring mee had. Maar ik wilde me 100% inzetten om dit te doen slagen en kreeg van Ron de steun die ik hierbij nodig had. Gezien het gewicht dat ik wilde verliezen, zo’n 22 kilo, koos ik voor een “virtuele maagband”. We stelden ook meteen mijn streefgewicht vast : 75 kilo. We hebben mijn eet- en drinkpatroon doorgenomen en op zich at ik al gezond, maar moest het tussendoortje en extraatje er toch echt uit. Ook moesten mijn porties kleiner. Het eet- en drinkpatroon verschilt voor iedereen, dus is het belangrijk hierbij advies te krijgen. Ron heeft dat heel goed gedaan en daarbij moest ik meer gaan bewegen, elke dag een beetje en langzaam opbouwen. Ik ben gaan wandelen, maar toen de wat koudere en nattere tijd aanbrak heb ik gebruik gemaakt van een swing-stepper. Vanaf het eerste moment begon ik al af te vallen, het ging eigenlijk vrij gemakkelijk en ik voelde me goed.

Natuurlijk was ik bang dat er een moment zou komen zoals in het verleden met die 90 kilo en dat ik op een plateau zou blijven hangen. Dat was misschien wel mijn grootste angst in dit traject : hopen op je streefgewicht, maar onderweg ergens blijven steken. Gelukkig wist Ron me te overtuigen en bleek “volhouden” het codewoord. Dus ook toen ik me even niet zo lekker voelde, ging ik gewoon door met mijn plan. Natuurlijk is dat lastig, maar als je focust op waar je naar toe wilt, dan vergeet je de rest. Tijdens de 3e sessie werd de “virtuele maagband geplaatst”, ik woog op dit moment 91.9 kilo voelde me goed en het afvallen en bewegen ging prima. Ik kon de wandelingen of trainingen al snel verlengen qua tijd, ik merkte dat ik weer kleine stukjes kon fietsen en ook de trap lopen ging al gemakkelijker. Ik kreeg er zelfs plezier in en besloot aan “virtuele challenges” ( Conqueror Challenges, Pacer, VirtueelNL… ) deel te nemen, waardoor ik extra gemotiveerd werd een bepaalde “challenge” te voltooien en zo mijn bewegingsritme vast wist te houden.

Eerlijk is eerlijk en natuurlijk heb ik ook mijn mindere momenten gehad. Zo zijn er periodes geweest dat ik inderdaad weken lang het zelfde woog en ik het idee had totaal niet op te schieten. Maar met het woord “Volhouden” in mijn achterhoofd, ging ik gewoon verder en probeerde er niet te veel over na te denken. Op het moment dat ik echt dacht dat het niet meer ging, was ik toch weer afgevallen en dat motiveerde om inderdaad door te zetten.
De behoefte aan zoet, natuurlijk was die er af en toe. Ik heb er alleen niet aan toe gegeven en gezorgd dat ik altijd water bij me had zodat ik op dit soort momenten mijn maag met water kon vullen. Een andere vreemde oplossing vond ik in geurkaarsen… als ik achter mijn bureau zat snoepte ik vroeger, nu steek ik een geurkaars aan en is de behoefte aan zoetigheid totaal geen probleem meer en het ruikt nog lekker ook.
Mijn  lichaam reageerde heel goed op dit traject, ik had geen honger, was niet moe of wat ook, ik kon me gemakkelijk aan deze nieuwe levensstijl wennen. Ik ben supplementen gaan gebruiken ( multivitaminen om er zeker van te zijn dat ik de juiste voedingstoffen binnenkrijg ) en visolie ter bevordering van de stoelgang en om mijn Omega 3 en 6 waardes te verbeteren. Omdat ik minder vezels binnen kreeg was de stoelgang verstoord, maar met het gebruik van de juiste vezels is ook dit probleem volledig opgelost.

Een van mijn hobby’s is koken en bakken. Nu zul je denken, dat is verleden tijd nu ze anders eet. Maar eigenlijk was het een enorme uitdaging om op zoek te gaan naar nieuwe recepten die wel binnen mijn nieuwe eetpatroon passen en deze te gaan uitproberen. En wat een lekkere dingen heb ik ontdekt. Ik eet nu voornamelijk vette vis en af en toe iets van kipfilet of kalkoen. En eigenlijk doet iedereen mee, want iedereen vindt het lekker en geniet en merkt niet dat de maaltijd anders is dan voorheen. Zelfs gasten waarderen mijn kookkunsten als restaurantwaardig, dus ook lekker en mooi eten kan met een andere levensstijl.
Met verjaardagen bak ik zelf de taart. Zo heb ik al overheerlijke Carot Cake gemaakt met ook de crème-laagjes op aangepaste wijze en Cheesecake met frambozensaus… en hoop ik binnenkort een Pumpkin Pie uit te proberen. Het koken en bakken brengt me nog steeds heel veel plezier.

Ik heb Ron ook na mijn traject regelmatig op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen betreft mijn traject. Zo kon ik hem na 10 maanden ( augustus 2021 ) vertellen dat ik mijn streefgewicht van 75 kilo had behaald. Ik zou daarna voor een korte periode naar het buitenland gaan… spannend, zou ik aankomen ? Zou ik me aan mijn nieuwe eetgewoonten kunnen houden ? Zou ik daar de producten wel kunnen krijgen die ik hier in Nederland ook gebruik ? Bij thuiskomst wilde ik me persé wegen en wat bleek ? Ik woog 72.3 kilo  !!! En dat terwijl ik ook af en toe wel ‘gezondigd’ heb met eten en drinken, maar wel enorm actief ben geweest. Precies 1 jaar nadat ik dit traject ben aangegaan ben ik 25 kilo afgevallen en draag ik maat 40 in plaats van maat 48 /50 en maat M in plaats van XL !!! Wat ben ik trots op mezelf !!! Ik had dit nooit durven denken, maar het kan dus echt.

Ik ben ongelooflijk blij dat ik deze stap een jaar geleden gezet heb. Natuurlijk zie ik er anders uit en vind ik het weer leuk om leuke kleding te kopen en dragen, maar dat is niet het belangrijkste… mijn knieblessure is over, ik heb geen pijn meer, ik kan traplopen, wandelen, fietsen…, ik voel me een heel ander mens. Ik durf er niet eens over na te denken hoe het nu zou zijn als ik deze stap niet gezet had.

Nu is de vraag natuurlijk : Waarom raad ik de “virtuele maagband” aan ? Eigenlijk is het net als met een echte “maagband”, alleen is er geen operatie, pijn of een litteken. Als je je 100% geeft voor dit traject, zal dit zeker zijn vruchten afwerpen. Ik ervaar geen nadelige gevolgen van de “virtuele maagband”, maar eet duidelijk minder als vroeger.
Ik geloofde nooit in alternatieve geneeswijze of behandelmethodes. Maar blijkbaar moet je soms iets ervaren om je mening bij te kunnen bijstellen. Hypnose is niet als een blaffende hond over een podium rennen, hypnose is een ultieme staat van ontspanning tijdens welke de geest beïnvloedbaar is van buitenaf. Dus de maagband zit er niet echt, maar het brein denkt van wel.  Als je de wijzigingen die tijdens de hypnose in het brein zijn aangebracht opvolgt, dan is het traject een groot avontuur en behaal je je streefgewicht. Als ik het kan, kun jij het ook… iedereen verdient een gezond en mooi lichaam !!!

Wat mijn plan nu is een jaar na het traject ? Ik blijf mijn nieuwe gewoontes volgen : ik let op wat ik eet en hoeveel en ik wandel 2x per week grotere afstanden. Deze wandelingen zijn goed voor mijn lichaam en geven me de kans om te ontspannen en te genieten van alles om me heen. Ik maak nog steeds gebruik van de “virtuele challenges” waardoor ik extra gemotiveerd ben en blijf. Ik zie de toekomst positief tegemoet.

Ben jij toe aan de volgende stap en wil je samen met mij het avontuur ook aan gaan?

Plan GRATIS coaching call

 

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.