Menu

Schaamte en Strijd: Terugblik op mijn Aanwezigheid in ‘De Nacht van…BNN Vara’ – Mijn Ervaring met Eetstoornissen op 13 juni

Op dinsdag 13 juni had ik de eer om deel te nemen aan “De Nacht van…BNN Vara”. Deze speciale uitzending stond volledig in het teken van schaamte, met een specifieke focus op eetstoornissen. Als iemand met persoonlijke ervaring op dit gebied, deelde ik mijn verhaal en sprak ik als expert over hoe ik jongens en meisjes help in hun strijd tegen eetstoornissen, met name door middel van hypnotherapie.

Schaamte is een complexe emotie die diep geworteld kan zijn bij persoonlijke kwesties. Veel mensen die ik heb geholpen, voelen schaamte over hun lichaam. Het lijkt alsof we nooit tevreden over ons zelf kunnen zijn en onszelf daardoor steeds meer verbergen.

Als jongen heb ik zelf tussen mijn elfde en achttiende levensjaar gestreden tegen mijn eigen eetstoornis en heb ik die overwonnen. Nu, vele jaren later, ben ik vastbesloten anderen te helpen die ook met deze uitdaging worstelen. Als coach en hypnotherapeut heb ik de mogelijkheid om mensen te begeleiden in hun strijd tegen eetstoornissen. Mijn eigen ervaring stelt mij in staat om op een unieke en empathische manier te begrijpen wat jongens en meisjes doormaken wanneer ze worstelen met een eetstoornis.

Tijdens de uitzending deelde ik mijn persoonlijke verhaal en vertel ik over hypnotherapie in het ondersteunen van mensen bij hun herstel. Ik begrijp het gevoel van schaamte en het hebben van een eetstoornis maar al te goed. Tussen mijn dertiende en achttiende leed ik aan anorexia. Ik werd gepest op school en voelde me anders dan anderen. Toen besloot ik de opleiding Brood en Banket te volgen aan de LTS in Wageningen en te werken bij Bakker Veldt in Veenendaal. Dat was de beste beslissing die ik ooit heb genomen.

Wat er met me gebeurde in die bakkerij? Langzaam maar zeker durfde ik mijn eetstoornis achter me te laten. Ik kon mezelf zijn. Ik kon iets bijdragen. Ik leerde en kreeg de ruimte om te groeien en mezelf te ontwikkelen, in een liefdevolle, prettige en veilige omgeving. Dat was precies wat ik nodig had.

Hypnotherapie kan een effectieve aanvulling zijn op andere behandelingen en kan helpen bij het aanpakken van de onderliggende psychologische en emotionele aspecten die ten grondslag liggen aan eetstoornissen. Het is belangrijk om dit bewustzijn te vergroten, zodat mensen weten dat er verschillende behandelopties beschikbaar zijn.

Voor degenen die de uitzending hebben gemist of graag willen terugkijken, wil ik vermelden dat deze beschikbaar is op de website van BNN Vara. Ik moedig iedereen aan om dit te doen, omdat het onderwerp schaamte en eetstoornissen van groot belang is en meer aandacht verdient in onze maatschappij.

Wil je de uitzending terugkijken? Klik hier!

Ik voel me dankbaar dat ik de kans kreeg om mijn verhaal te delen en mijn kennis en ervaring als hypnotherapeut te delen in de uitzending. Het is mijn passie om anderen te helpen en het bewustzijn rondom eetstoornissen te vergroten. Samen kunnen we de schaamte doorbreken en een omgeving creëren waarin mensen openlijk over hun strijd kunnen praten, zonder angst of oordeel.

Ik wil iedereen aanmoedigen om open te staan voor gesprekken over eetstoornissen en hulp te zoeken als dat nodig is. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen en steun bieden aan degenen die dit het hardst nodig hebben.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.