Menu

SOS bij een eetbui

‘s Morgens neem je het je echt voor, vandaag doe ik het anders. Als ik vanavond thuis kom dan duik ik niet meteen de snoepkast in. ⁠

En voor je het weet sta je om 17.00 toch weer met iets lekkers in je hand. ⁠

Gelukkig hoeft het niet zo te zijn, hieronder deel ik 5 S.O.S. stappen die je helpen om dit patroon succesvol te doorbreken😀⁠

Stap 1: Ontbijt

Die begint al vroeg op de dag, zorg voor een goed en vullend (eiwit) rijk ontbijt. Denk hierbij aan Kwark of Skyr met lijnzaad en lekker veel aardbeien.

Veel mensen die ik coach slaan het ontbijt over, of ontbijten veel te laat. Advies is  sla het ontbijt niet over. Als je namelijk je ontbijt overslaat of te laat eet (eet  twee uur na het opstaan je ontbijt) dan heb je  de neiging om vaker of meer te gaan eten bij een volgens eetmoment.

Stap 2: Eet traag en ben je bewust van wat je eet!

Geniet van elk hapje eten en eet traag. Kauw goed op je eten (gemiddeld 15-20 keer per hap). Handig hulpmiddel voor als je niet wil tellen, eet totdat het eten een papje is in je mond.

Focus je volledig
Leg je mes en vork neer tussen elke hap door: leg je brood na elke hap neer. Eet absoluut niet voor de televisie of tijdens het lezen aangezien jij je dan niet bewust bent van wat je eet. Focus je volledig op het eten dat voor je staat

Stap 3: Drink voldoende op een dag!

Drink calorie-arm, het liefst water met citroen of een ontzurende thee. Minimaal twee liter per dag! Tip om voldoende te drinken op de dag?
Zet om de 2 uur een wekkertje op je telefoon en drink dan aan glas heerlijk helder (kraanwater) of ontzurende thee.

Stap 4: Vertraag je ademhaling

Als je thuis komt en de drang om te snoepen is er toch, omdat bovenstaande ven niet gelukt is, dan start met je ademhaling te vertragen. In deze blog heb ik uitgelegd hoe je dat simpel kan doen,

Stap 5: Ga een blokje om

Heb je na het vertragen van je ademhaling nog steeds drang om te snoepen of snacken? Verwijder jezelf dan van de snoepkast. Pak je schoenen en ga voor een kort blokje om. Even je hoofd leeg, lekker naar buiten.  In deze blog lees je waarom wandelen zo goed voor je is.

Succes met de tips!

En als je nog een duwtje in de rug nodig hebt, neem dan contact met me op, want samen lukt het wel💪

 

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Ron Meijering is aangesloten bij:

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.
Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional.

Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

SKJ

Stel je vraag

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.