Menu

Stop de drang naar chocolade

In mijn jeugd, ik denk dat ik een jaar of 16 was, had ik een behoorlijke haat liefde verhouding met eten. Lange periodes van bijna niet eten en behoorlijke eetbuien, wisselde elkaar lekker af in die tijd.

Maar er was één product dat ik altijd mocht eten van mijzelf, dat was Bonbonbloc chocolade van Côte d’Or. Dat bleef dan ook niet bij één stukje, nee hup de hele reep zal en ging op.

Nu is mijn relatie met eten super goed,  maar chocolade heeft nog steeds een erg grote aantrekkingskracht op me. Vooral op de momenten dat ik moe ben of na het sporten. Dan moet ik een stukje nemen, maar ik heb er iets op gevonden zodat het bij dat ene stukje blijft😀💪

Wellicht is het voor jou herkenbaar, de hele dag ben je druk geweest niet echt de tijd gehad om rustig te eten. Je komt thuis en dan komt die drang naar iets lekkers naar boven. Of het gebeurd ‘s avonds op de bank, kids op bed even tijd voor jezelf (ik heb het wel verdient) en dan gaat de snoepkast open. En je had je nog zo voor genomen om het vandaag anders te doen.

Gelukkig is er een oplossing voor, rescue food!

Als ik een stukje chocolade neem dan is er gelijk dat stemmetje “ik wil nog een stukje”, herkenbaar?

Nu heb ik ontdekt dat als ik eerst iets eet met veel eiwit dat dat stemmetje vrij snel zijn mond houdt. Het wordt dan veel eenvoudiger om het bij dat ene stukje chocolade te houden.

Wat is dat dan eiwitrijk rescue food?

Denk hierbij aan een gekookt ei (heb ik altijd in de koelkast liggen). Een bakje kwark of Skyr.

Dus op naar de supermarkt koop jou eiwitrijke rescue food.

Ben heel benieuwd of het voor jou ook werkt!

 

 

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.