Menu

Stop met Proberen en Begin met Doen!

Als hypnotherapeut en NLP-coach help ik mensen hun doelen te bereiken, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Een van de meest voorkomende problemen die mensen die ik help als Hypnotherapeut of NLP coach ervaren is het niet kunnen bereiken van hun gezondheidsdoelen.

In dit blog wil ik je een aantal tips geven om je gezondheidsdoelen te bereiken. Deze tips zijn gebaseerd op mijn ervaring en kennis als hypnotherapeut en NLP-coach.

1. Stop met “proberen” en begin met “doen”

Een veelvoorkomend obstakel is dat mensen het gevoel hebben dat ze al zoveel hebben geprobeerd en dat niets werkt. Dit kan leiden tot frustratie en wanhoop, en het kan je ervan weerhouden om door te gaan met je doelen.

Een manier om met dit obstakel om te gaan, is om het woord “proberen” te bannen uit je vocabulaire. In plaats van te zeggen “Ik ga proberen om deze week 3 keer te sporten,” zeg je “Ik ga deze week 3 keer sporten.” Dit klinkt misschien als een kleine verandering, maar het kan een groot verschil maken in je mindset.

Wanneer je zegt dat je iets gaat “proberen,” laat je de mogelijkheid open dat het niet lukt. Dit kan je onbewust motiveren om te falen. Wanneer je zegt dat je iets gaat “doen,” geef je aan dat je vastbesloten bent om het te laten slagen.

2. Stel realistische en concrete doelen

Een ander obstakel is het stellen van onrealistische of vage doelen. Wanneer je je doel stelt om “gezond te worden”, is dat te vaag. Wat betekent dat voor jou? Hoe ga je dat bereiken?

Stel in plaats daarvan concrete en haalbare doelen. Bijvoorbeeld: “Ik ga deze week drie keer sporten” of “Ik ga deze maand 5 kilo afvallen”.

Deze doelen zijn specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdgebonden. Ze geven je een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken en hoe je dat gaat doen.

3. Wees consistent en consequent 

De belangrijkste factor voor het bereiken van je doelen is consistentie. Je hoeft niet perfect te zijn, maar je moet wel consequent zijn in je acties.

Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, moet je niet verwachten dat je in één week 5 kilo kwijtraakt. Het is belangrijk om kleine stappen te zetten en consistent te zijn in je dieet en bewegingsschema. Elk stapje is er één!

4. Overwin je excuses

Je brein is meester in het verzinnen van excuses. Het reptielenbrein, het oudste en krachtigste brein, wil altijd comfort en veiligheid, maar dat brengt je niet dichter bij je doelen.

Begrijp dat je brein je vaak naar kortetermijnplezier leidt in plaats van naar je langetermijndoelen. Wacht niet op het “juiste moment”, want dat “juiste” moment zal nooit komen. De beste tijd om te starten met je doel was 3 weken geleden, second best is altijd vandaag.

Motivatie kan tijdelijk zijn, maar consistentie en consequent zijn is de sleutel. Laat je brein maar “lullen” en focus op actie.

5. Zoek hulp

Als je het moeilijk vindt om je doelen te bereiken, zoek dan hulp. Er zijn veel mensen die je kunnen helpen, zoals een NLP coach, een diëtist, Hypnotherapeut of een personal trainer.

Die kunnen je helpen om je doelen te duidelijk te krijgen, een plan te maken en je gemotiveerd te worden en vooral te houden.

Conclusie

Het bereiken van je gezondheidsdoelen is mogelijk, maar het vereist inzet en consistentie en aandacht. Door de tips in dit blog te volgen, kun je jezelf in een positie brengen om je doelen te bereiken.

Wil je meer weten over hoe je je gezondheidsdoelen kunt bereiken? Laten we gratis kennismaken en neem dan contact met mij op. Ik help je graag om je doelen te bereiken en een gezonde levensstijl te omarmen en te realiseren.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.