Menu

Titel: 7 Tips voor een Gezonde en Actieve Vakantie

Het is eindelijk zover, je langverwachte vakantie is aangebroken! De zon, de zee, familie en heerlijk eten staan voor je klaar. Maar we weten allemaal dat vakantie soms ook wat stress met zich mee kan brengen. De verleidingen zijn groot, want hé, je bent op vakantie, toch? Het is tijd om te genieten van ijsjes, luieren en alle lokale restaurants uit te proberen.

En ja, dat verdien je zeker! Maar je verdient het ook om je gezond en fit te voelen, juist tijdens je vakantie. Dus hoe zorg je ervoor dat je optimaal geniet van je welverdiende rust en tegelijkertijd goed voor jezelf, je lichaam en je geest blijft zorgen? Geen zorgen, ik heb een aantal tips voor je om gezond en fit te blijven tijdens je vakantie.

Tip 1: Blijf in beweging
Het is verleidelijk om de hele dag op het strand of aan het zwembad te liggen, maar bedenk dat beweging essentieel is voor zowel je mentale als fysieke welzijn. Ga zwemmen, snorkelen, wandelen langs het strand, neem de trap in plaats van de lift, of ga lekker sporten met je partner of vakantieliefde. Buiten zijn en actief bezig zijn, zoals wandelen of zwemmen, geeft je lichaam een welkome energieboost.

Tip 2: Luister naar je lichaam
Op vakantie kunnen buffetten en verleidelijk eten soms tot overeten leiden. Probeer naar je lichaam te luisteren en te eten wanneer je honger hebt, maar stop wanneer je verzadigd bent. Gun jezelf die heerlijke maaltijden, maar eet met mate en luister naar je lichaam.

Tip 3: Blijf gehydrateerd
Let op je drankjes en zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Frisdrank, alcohol en koffie kunnen je uitdrogen, dus kies ook voor gezonde smoothies en natuurlijk water of bruiswater met een vleugje citroen.

Tip 4: Neem een gezonde lunch mee
Als je eropuit trekt, zorg er dan voor dat je een gezonde lunch in je rugzak meeneemt, bijvoorbeeld een salade met lekker vers fruit en een gekookt eitje. Hiermee voorkom je dat je onderweg hongerig wordt en verleid wordt tot ongezonde keuzes.

Tip 5: Geniet van uit eten gaan
Uit eten gaan is een heerlijke vakantiebezigheid! Geniet van de lokale specialiteiten en neem de tijd om met aandacht te eten. Luister naar wat goed voelt voor je lichaam en stop met eten wanneer je verzadigd bent.

Tip 6: Maak afspraken met jezelf
Voordat je vertrekt, maak jezelf een aantal afspraken om gezond en fit te blijven tijdens de vakantie. Denk aan mindful eten en goed naar je lichaam luisteren.

Tip 7: Geniet!
Ontspan en laat de zorgen van thuis even achter je. Geniet van alle mooie momenten met je gezin of geliefde en wees dankbaar voor de prachtige omgeving waarin je je bevindt. Probeer op vakantie mindful te zijn en in het nu te leven.

Maak van je vakantie een periode van genieten, ontspannen en zorg dragen voor je gezondheid en welzijn. Met deze tips kun je volop van je welverdiende vakantie genieten en blijf je gezond en fit!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.