Menu

Van suikerverslaafd naar gezond en gelukkig: de kracht van eiwitrijk eten en hypnose!

Wie kent het niet: die onweerstaanbare drang naar zoetigheid? Ook ik kan erover meepraten. Na een maaltijd met veel suikers heb ik niet per se honger, maar wel altijd zin in iets zoets. Het is moeilijk om die cravings te weerstaan, omdat je bloedsuikerspiegel instabiel wordt.

Maar wist je dat een te hoge suikerinname ook andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken? In deze blog deel ik informatie over de negatieve gevolgen van te veel suiker en hoe je deze kunt verminderen met eiwitrijke voeding en hypnose.

Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat ik vroeger regelmatig last had van cravings naar zoetigheid  (de hele dag door honger), vooral na het eten van een maaltijd met veel snelle koolhydraten. Ik had dan niet per se honger, maar ik heb wel zin in iets te een. Het was moeilijk om die cravings dan te weerstaan, omdat mijn bloedsuikerspiegel instabiel was.

Een ander symptoom van een te hoge suikerinname is overgewicht. Ik merk dat vee cliënten die ik help na het eten van veel suikerrijke snacks snel aankomen en moeite hebben om af te vallen. Toegevoegde suikers bevatten 4 kcal per gram en omdat ze niet vergezeld zijn van extra vezels en cravings veroorzaken, eten we er vaak veel te veel van.

 

 

Hoofdpijn is ook een veelvoorkomend symptoom van een te hoge suikerinname. Ik heb gemerkt dat ik na het eten van veel suikers een “shot” dopamine in mijn hersenen voelde, maar als ik vervolgens even geen suikers meer binnenkrijg, kan dat leiden tot hoofdpijn en een chagrijnig gevoel. Het voelt vergelijkbaar met een drugsverslaafde die zijn “shot” nodig heeft om normaal te kunnen functioneren.

Soms merkte ik dat ik vaak weer wilde eten, ook al heb ik net gegeten. Dit kwam doordat mijn bloedsuikerspiegel op en neer ging, en ik constant de behoefte voel de om te snacken. Dit is niet omdat ik honger had, maar omdat mijn hersenen en bloedsuikerspiegel tevreden gehouden moesten worden.

Misselijkheid kan ook een symptoom zijn van te veel suikerinname. Als je te veel suiker eet, kan dat leiden tot te veel suiker in je bloed, wat op zijn beurt kan leiden tot misselijkheid, vaak moeten plassen en dorst krijgen. Dit kan een teken zijn van diabetes type 2, als het vaak gebeurt of vrij ernstig is.

Ik heb ook gemerkt dat ik soms energiedipjes had een uur of twee na het eten van een snack of maaltijd met veel suikers. Ik voelde me dan plotseling erg moe en kan me niet meer concentreren.

Een ander symptoom van een te hoge suikerinname is acne. Ik heb gelezen dat suikers ontstekingen in ons lichaam veroorzaken, ook in de huid, waardoor we meer kans hebben op acne. Bovendien veroorzaken suikers veel insulinepieken, aangezien insuline ook een groeihormoon is.

Als je graag suiker eet, ben je niet alleen. Schimmels zijn er ook dol op en gedijen goed op suikerrijke omgevingen. Dit kan leiden tot een verstoorde darmflora, waarbij de slechtere bacteriën in de darmen gaan overheersen en de goede bacteriën worden onderdrukt. Een verstoorde darmflora kan op zijn beurt weer leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, zoals spijsverteringsproblemen (spastische darmen), vermoeidheid en een verzwakt immuunsysteem.

Gelukkig heb ik gemerkt dat er manieren zijn om de drang naar suiker om te buigen en gezondere keuzes te maken. Een daarvan is door het eten van eiwitrijke voedingsmiddelen. Eiwitten hebben een hogere verzadigingswaarde dan koolhydraten en helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Dit kan helpen om cravings naar suiker te verminderen en je langer vol te laten voelen na een maaltijd. Voorbeelden van eiwitrijke voedingsmiddelen zijn kip, vis, eieren, bonen en noten.

Een andere manier om de drang naar suiker om te buigen is door middel van hypnose. Hypnose kan helpen om je onderbewuste geest te herprogrammeren en je gewoontes en overtuigingen te veranderen. Door middel van hypnose kun je leren om je minder aangetrokken te voelen tot suikerrijke voedingsmiddelen en meer aangetrokken te voelen tot gezonde opties.

Het combineren van eiwitrijk eten en hypnose kan een krachtige manier zijn om je te helpen de drang naar suiker om te buigen en gezondere keuzes te maken. Het kan even wennen zijn om suiker te laten staan, maar het zal uiteindelijk leiden tot een gezondere levensstijl en betere gezondheid op de lange termijn. Probeer het eens uit en ontdek hoe jij je voelt!

Wil je samen met mij aan de slag om direct je cravings naar suiker te verminderen en gezondere keuzes te maken? Neem dan nu contact met mij op. Ik kan je helpen om eiwitrijke voeding te vinden die bij jou past en samen met hypnose kunnen we werken aan het verminderen van je cravings.

Laten we samen aan de slag gaan en jouw reis naar een gezonder leven starten!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.