Menu

Voorkom vakantie ongemakken

Lekker geniet van je vakantie dat is waar we waarschijnlijk allemaal hard aan toe zijn!

Daarom deel ik vandaag 4 tips om de meest voorkomende vakantie ongemakken succesvol te verhelpen of te voorkomenūüėÄ

Want op vakantie kun je allerlei klachten krijgen waar je thuis helemaal geen last van hebt, denk aan wagenziekte of buikklachten, die wil je graag thuislaten als je lekker op pad gaat.

1: Wagenziekte?

Als bijrijder in de auto kun je aardig last hebben van al die bochten, hobbels en het steeds opnieuw remmen en gas geven. Je gaat zweten, wordt misselijk of moet zelfs overgeven. Bij wagenziekte gaat er iets mis in de communicatie tussen het evenwichtsorgaan.

Wat kan helpen:  Fanatiek een spelletje spelen, zelf gaan rijden, je als bijrijder richten op de weg. En neem reistabletten mee, voor een paar euro heb jij bij de bekende drogisten al pilletjes die helpen bij wagenziekte.

2. Verstopping

Eenmaal op vakantie lukt het je niet meer goed om naar het toilet te gaan. Hier hebben veel mensen last van, vaak vooral openbare wc’s, zoals op de camping, roepen weerstand op.

Een tijdelijke verstopping is overigens niet gevaarlijk. Eenmaal thuis is alles vaak weer goed.

Wat kan je doen?

  • Drink minstens 2 liter op een dag, zeker als je in een warm land bent. …
  • Eet voldoende vezels (groente, fruit, muesli etc.) …
  • Eet zo min mogelijk wit brood. …
  • Beweeg tijdens de auto-/vliegreis zoveel mogelijk (rondlopen, pauzeren).

3. Tandvleesontsteking

Terwijl je thuis een elektrische tandenborstel hebt, past in je toilettas vaak alleen een handtandenborstel. En die kan voor ge√Įrriteerd tandvlees zorgen.

Met de hand poetsen minder effectief, waardoor tandplak kan ontstaan. Op vakantie eet je vaker tussendoortjes, nóg een kans op tandplak. Binnen een paar dagen kun je al een tandvleesontsteking oplopen, en op de langere termijn gaatjes.

Wat kan helpen: Twee keer per dag zachtjes poetsen en als je niet kunt poetsen, neem dan een suiker vrij kauwgompje.

4. Hoofdpijn door cafe√Įne gebrek

Met knallende hoofdpijn over de Route du Soleil tuffen of in je stoel bij de tent hangen terwijl je geen druppel alcohol gedronken hebt. Hoe kan dat? Grote kans dat je minder koffie hebt gedronken dan normaal. Vakantie hoofdpijn of weekend hoofdpijn is een ontwennings-verschijnsel van minder of geen inname van cafe√Įne.

Wat kan helpen: Drink normaal thuis dagelijks niet meer dan vijf koppen koffie. Let op: ook thee, energiedrankjes, cola en zelfs chocolade bevatten cafe√Įne. Ben je een koffieleut? Drink dan cafe√Įne vrije koffie.

En verder zeg ik geniet van je vakantie‚ėÄ!

 

 

‚ÄúHet verhaal van mijn cli√ęnten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.‚ÄĚ

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Ron Meijering is aangesloten bij:

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.
Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional.

Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

SKJ

Stel je vraag

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.