Menu

Waarom geeft helpen een goed gevoel?

Misschien herken je dat gevoel wel, het gevoel dat je begint te stralen wanneer je je plek in de bus afstaat aan een man die wat minder goed kan lopen? In de psychologie wordt dit ook wel de helper’s high genoemd. Lief zijn voor anderen geeft ons ook een goed gevoel.

Helpen maakt gelukkig.

Hieronder een paar tips die je eenvoudig kan doen voor een ander die jou een goed gevoel geven:

Luisteren

Wanneer is het de laatste keer geweest dat je echt geluisterd hebt naar iemand. Misschien herken je het zelf wel, je verteld een verhaal aan iemand en voor dat je het weet neemt die persoon het gesprek van je over. Je hebt dan het gevoel dat ze niet echt naar je luisteren en dat geeft je een vervelend gevoel. Want als mens willen wij gezien en gehoord worden.  Dus als er een goede vriend even zijn of haar hart wil luchten, luister dan naar hem of haar. Onderbreek diegene zo min mogelijk en laat hem of haar praten, snotteren en weer praten.

Je hoeft het probleem niet op te lossen

Je kunt echt naar iemand luisteren, oprecht en met heel je aandacht zonder dat je gelijk een oplossing aanbiedt. Vooral mannen (heel herkenbaar voor mijzelf😉) hebben hier een handje van en dat kan soms net verkeerd vallen bij de ander. Of je neemt het probleem over zodat het jouw probleem wordt dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Ik zeg altijd neem het aapje even over van de ander luister en ben oprecht geïnteresseerd en dan mag het aapje weer terug naar de ander. Vaak wil je vriend of vriendin gewoon even spuien met een bakkie thee bij jou op de bank.

Voordeel voor allebei het geeft jullie beide een goed gevoel!

Nu tot zover, ik ben heel benieuwd naar waar jij een goed gevoel van krijgt als je anderen helpt? Laat het me weten door een mail te sturen naar ron@ronmeijering.nl

 

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.