fbpx Menu

Waarom heb ik toch zo’n zin in chocolade?

Soms heb je van die dagen dat je de hele dag wel wil snoepen, je trek naar zoet lijkt onverzadigbaar.

Nu zijn er verschillende redenen voor je lichaam om te willen snoepen. Wat ik veel hoor, is dat het tussen de oren zit, het is je mindset, je moet sterk zijn. Ook dat als er toch gesnoept is dat het slap is!

Herken je dat? Nu wat je dan ervaart, is wat ze in Engels noemen Food Cravings, oftewel een snoepbui. Ik ben het niet eens met de conclusie dat het je mindset is.

 

Want als het je mindset is dan kun je de snoepbui met wilskracht tegen houden en zoals je weet dat lukt bijna nooit.

Een snoepbui wordt onder andere veroorzaakt door een tekort of een onbalans in je lichaam. Dus niet je mindset is uit balans, je lichaam is uit balans.

En hoe los je dat dan op? Er zijn natuurlijk verschillende manier om het op te lossen.

Bijvoorbeeld je hebt zin in Chocolade dan heeft je lichaam behoefte aan magnesium. Magnesium is onmisbaar voor onze gezondheid. Zo heb je dit magnesium nodig om je energiek te voelen en is het belangrijk voor een goed functionerend zenuwstelsel.

En waar zit nu veel magnesium in? Je raadt het al in chocolade:-). Hoe puurder de chocola, hoe meer magnesium en antioxidanten je binnenkrijgt. Ter vergelijking: een kleine reep van 25 gram extra pure chocola (met minstens zeventig procent cacao) bevat ruim vijftig milligram magnesium, een vijfde van de aanbevolen hoeveelheid. In dezelfde hoeveelheid gewone melkchocolade zit maar twee milligram.

Maar in plaats van chocolade snoepen kun je ook andere bronnen van magnesium toevoegen aan je dieet. Andere bronnen van magnesium zijn, paranoten, spinazie, sojabonen en pinda’s.

Wat je ook toe kan voegen is het supplement Magnesium waardoor je altijd voldoende magnesium binnen krijgt.

Dus snoep verstandig eet meer magnesium!

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.