Menu

Waarom we vasthouden aan slechte gewoonten?

Als je het lastig vindt om slechte gewoonten te doorbreken, ben je zeker niet de enige. Het kan een uitdaging zijn om te stoppen met snoepen, roken, te weinig bewegen, of andere gewoonten die niet goed zijn voor je gezondheid.

Persoonlijk heb ik ook geworsteld met het doorbreken van mijn eigen slechte gewoonten. Ik at veel te weinig en bewoog veel te veel, wat een negatieve invloed had op mijn gezondheid en geluk. Ik kwam tot de conclusie dat ik allerlei excuses verzon om maar niet te veranderen. “Morgen ga ik het anders doen,” zei ik dan tegen mezelf, maar morgen werd steeds uitgesteld.

Maar waarom is het zo moeilijk om onze slechte gewoonten te doorbreken? Het antwoord is simpel: verandering is eng. We hebben vaak de neiging om vast te houden aan het vertrouwde, zelfs als we weten dat het niet goed voor ons is. We zijn bang voor het onbekende en de mogelijke uitdagingen die bij verandering komen kijken.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende excuses die mensen gebruiken om vast te houden aan slechte gewoonten:

Excuse 1: “Ik heb geen tijd om te veranderen.” We denken vaak dat we te druk zijn met werk en andere verplichtingen om tijd te maken voor een gezonde levensstijl. Maar uiteindelijk besef je dat je tijd moet maken om je gezondheid op de eerste plaats te zetten. Door bewust te kiezen voor een gezondere levensstijl, krijg je uiteindelijk meer energie en tijd over.

Excuse 2: “Het is te moeilijk om te veranderen.” Het kan inderdaad moeilijk zijn om een nieuwe gewoonte aan te leren, maar het is zeker de moeite waard. Het kost tijd en inspanning, maar als je doorzet, pluk je uiteindelijk de vruchten.

Excuse 3: “Ik geniet ervan.” Het kan moeilijk zijn om te stoppen met snoepen en te weinig bewegen omdat het ons een bepaalde mate van comfort en ontspanning geeft. Maar er zijn ook andere manieren om te ontspannen en te genieten. Door nieuwe gezonde gewoonten aan te leren, ontdek je ook nieuwe vormen van plezier.

Excuse 4: “Ik heb al teveel geprobeerd en het werkt niet.” Het kan ontmoedigend zijn als je al meerdere keren geprobeerd hebt om je gewoonten te veranderen en het niet gelukt is. Maar onthoud dat verandering mogelijk is, ook als het niet meteen lukt. Probeer een andere aanpak of vraag hulp van een professional.

Excuse 5: “Ik ben nu eenmaal zo.” Het is makkelijk om te denken dat onze gewoonten en gedragingen gewoon bij ons horen en dat we niet kunnen veranderen. Maar dit is niet waar. Iedereen kan veranderen als hij of zij dat wil. Het kost misschien wat tijd en moeite, maar het is zeker mogelijk.

Wil je nu echt die verandering maken en voor eens en voor altijd afrekenen met die slechte gewoonten? Ik, Ron Meijering kan je daarbij helpen! Als je op zoek bent naar een professionele begeleiding bij het doorbreken van negatieve gewoonten met behulp van hypnose en NLP, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik help je graag om de verandering te maken die je nodig hebt om een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven te leiden. Neem vandaag nog contact met me op en laten we samen kennismaken!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.