Menu

Wat geloof jij dat je bent en kan?

“Pas op waar je de woorden ‘ik ben’ aan koppelt, want alles waar je ‘ik ben’ aan koppelt, dat word je.”

Deze woorden zag ik van de week ik een blog van Tony Robbins voorbij komen. Daar zat voor mij persoonlijk heel veel herkenning in.

Als ik vroeger als jochie van 10 jaar oud mijn pa ging helpen met klussen dan zei hij vaak, ga je broer maar halen die is veel handiger dan dat jij bent. Waarschijnlijk bedoelde hij het goed, alleen ik geloofde daardoor steeds meer’ “Ik ben niet handig”.

Totdat ik op mijn 18e dacht, ik ga het tegendeel bewijzen, niet aan mijn pa, maar gewoon aan mijzelf. Het eerste wat ik maakte was een soort dossier kastje met legplanken, ik was er super trots op! En ik heb dat dossierkastje nog steeds.

Gewoon om me te herinneren aan feit, ik ben wel handig, ik kan alles💪

Wellicht herken je wel een aantal uitspraken bij jezelf:

 • Ik ben geen volhouder.
 • Het leven is zwaar.
 • Mensen zijn niet te vertrouwen.We hebben allemaal wel van die overtuigingen die ons niet verder helpen van die generalisaties over anderen of over jezelf. Iedereen reageert weer anders op deze vaak onbewuste overtuigingen.

Wat nou als je tegenovergestelde tegen jezelf zegt en geloofd?:

 • Ik ben een volhouder.
 • Leven is heerlijk en simpel.
 • Mensen zijn te vertrouwen.

Hieronder staan een aantal voor jou goed uitgewerkte en krachtige positieve affirmaties (gedachte) die het allerbest werken wanneer je ‘s ochtends net wakker bent. Spreek ze dagelijks (hardop) met zoveel mogelijk overtuiging uit, het beste werkt het door er een positieve emotie naar keuze aan toe te voegen. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je het voelt, en hoe beter en sneller het resultaat!

Ook het visualiseren en daarbij voelen alsof je doel al verwezenlijkt is, behoort tot een van de sterkste zelfveranderingsmethoden.

Het is wereldwijd ook wel beter bekend als de law of attraction (de wet van aantrekkingskracht, the secret).

Maak er ook de gewoonte van om de paar minuten voor je in slaap valt even je doelen met dankbaarheid voor te stellen.

Je onderbewustzijn, meester van je dromen, gaat namelijk ’s nachts aan de slag met deze gedachten. En je onderbewustzijn kent geen verschil tussen werkelijkheid en fictie…

 • Ik ben gezond en ik heb veel energie
 • Ik zie er aantrekkelijker uit
 • Ik voel me zelfverzekerderd
 • Ik voel me goed over mezelf
 • Ik zit in het proces om goed voor mijzelf te zorgen
 • Ik zit vol zelfvertrouwen
 • Ik bereik alles waar ik mijn zinnen op zet
 • Ik ben een doorzetter


"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.