Menu

We Doen Allemaal Maar Wat

Na drie weken dwalen door Europa, van Praag tot Napoli en terug via Zurich en Koblenz, kom je soms toch wel eens in situaties terecht met je reisgezelschap die iets minder gezellig zijn. Dan denk je, hoe fijn zou het zijn als er een soort handleiding was voor het leven op deze aarde. Maar ja, die bestaat helaas niet. Bij terugkomst stuitte ik op een artikel over het nieuwe boek van Thijs Launspach, “We doen allemaal maar wat”, en die titel sprak me meteen aan. Want laten we eerlijk zijn, we doen allemaal ons best, maar we weten eigenlijk niet precies hoe. We tasten in het duister en proberen het perfect te doen.

De mythe van Perfectie

We Doen Allemaal Maar Wat" Een Verhelderende Blik op het LevenHet artikel bespreekt het streven naar perfectie en hoe we vaak dromen van een perfect leven, perfecte carrière en perfect gezin. Maar Thijs Launspach, psycholoog en columnist, laat ons inzien dat deze drang naar perfectie eigenlijk een illusie is. Laten we eerlijk zijn, we zijn allemaal maar klunzige wezens die door het leven struikelen.

Thijs Launspach’s Inzichten

Thijs neemt ons mee op een reis door de geschiedenis van de psychologie en laat zien dat het helemaal niet erg is om niet altijd de beste versie van onszelf te zijn. Hij moedigt ons aan om te omarmen dat het leven vol uitdagingen zit en dat het normaal is om af en toe te struikelen.

Acceptatie van Uitdagingen

Dit artikel raakte me, omdat het me herinnerde aan de kern van mijn werk als hypnotherapeut en NLP-coach. Ik geloof er sterk in dat het accepteren van onze eigen imperfecties en het omarmen van onze eigenaardigheden essentieel is voor een gezond en gelukkig leven.

Stoppen met Streven naar Perfectie

Laten we dus stoppen met het najagen van perfectie en in plaats daarvan genieten van de reis. Laten we onszelf omarmen zoals we zijn, met al onze fouten en gebreken. Want uiteindelijk zijn we allemaal maar menselijke ‘kneusjes’, en dat is precies wat ons zo mooi maakt.

Ik ben benieuwd naar jullie gedachten hierover. Voel je vrij om te reageren en je eigen ervaringen te delen.

Wil je het boek bekijken of bestellen? Klik hieronder👇

Thijs Launspach -We Doen Allemaal Maar Wat

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.