Menu

Wil je een comfortabel leven of een vrij leven?

Lifeline-programma

Stel je kiest voor een comfortabel leven, is het dan zo dat je alles uit het leven haalt wat er in zit? Of zorgt een comfortabel leven ervoor dat je zaken vermijd, uitstelt, omdat ze niet goed voelen, omdat ze je een oncomfortabel gevoel geven? Misschien herken je dat in je eigen leven dat je iets wil veranderen wat goed voelt en tegelijkertijd niet goed voor je is. Tegelijkertijd voelt het ook weer niet goed om te veranderen, het geeft je een oncomfortabel gevoel om te veranderen. Dit kan zijn dat je wil afvallen, of stoppen met roken, of je wilt iets nieuws leren in je leven en “iets” houdt je tegen.

Nu merk ik vaak dat de mensen die ik coach, hun beslissing laten afhangen van hoe iet voelt. Als het niet goed voelt dat ze het dan niet doen, omdat het eerst goed moet voelen, comfortabel met voelen. Als dat ook jou strategie is, ben je dan met me eens dat er dan weinig verandert in je leven. Want denk eens na wat je allemaal hebt geleerd in je leven, bijvoorbeeld lopen, fietsen of autorijden, stel dat je had gewacht totdat het comfortabel voelde met leren, zou je dan nu lopen, fietsen, autorijden, een vreemde taal spreken? Nee toch!

Je moest eerst starten met leren lopen en autorijden, ook al voelde dat niet fijn en doordat je startte voelde het uiteindelijk comfortabel. En ging dat in 1 keer? Denk eens aan je eerste rijles, hoe was die. comfortabel? Of juist super eng en bakte je er net als ik niks van. En hoe is het uiteindelijk gelukt om auto rijden comfortabel te laten voelen? Juist door het te blijven oefenen net zo lang totdat het lukte, en je stopte past toen dat een feit was, je had je rijbewijs en door veel te rijden werd het comfortabel.

Zo is het ook met uitdagingen in het leven, je moet er mee starten voordat je er klaar voor bent!

Hoe weet je nu wat je moet kiezen als het niet goed voelt, als het niet comfortabel voor je voelt. Hieronder heb ik een schema wat je toe kan passen op alle besluiten die je in je leven wilt maken. Hoe werkt het, je kijkt als eerste in de kolom voelt het goed en als het antwoord JA is, dan kijk je naar tabel 2, staat daar ook JA bij is goed voor je, dan kan je het doen. Staat er in kolom 1 een NEE, voelt niet goed voor je en in kolom 2 een JA is goed voor je dan kan je daar ook voor gaan, want het is goed voor en het gaat goed voelen als je het gaat doen. En staat er in kolom 1 een JA voelt goed en in kolom 2 een NEE dan is dat een no go!, dit voelt goed en comfortabel en is niet goed voor. Zo eenvoudig kan je besluiten maken.

Tabel om de juiste beslissing te nemen

Voelt goed Is het goed voor je Is goed voor je omgeving Is goed voor de wereld
Ja Ja Ja Ja
Ja Nee Nee Nee
Nee Ja Ja Ja
Nee Nee Nee Nee

Als je dit toepast in je leven dan ga je van een comfortabel leven naar een vrij leven, een leven waar alles mogelijk is waar je niet gestopt wordt door je eigen beperkingen in dit leven is alles mogelijk. Dus ga je voor een comfortabel leven of een vrij leven? De keuze is aan jou!

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.