Menu

Cognitieve gedragstherapie

Waar We op Coachen

Cognitieve gedragstherapie is een succesvolle behandelmethode om je eigen gedachten, gevoelens en reactie op lastige situaties te leren herkennen en er anders mee om te gaan.

Veel gestelde vragen over cognitieve gedragstherapie

Wat is cognitieve gedragstherapie?

Cognitieve gedragstherapie is een vorm van psychotherapie, een succesvolle behandelmethode om emotionele problemen te verminderen of op te heffen. Het is een actieve vorm van gedragstherapie waarbij je leert je eigen gedachten, gevoelens en reactie op lastige situaties te herkennen en er anders mee om te gaan.

Waarom cognitieve gedragstherapie?

Deze behandelmethode wordt effectief toegepast bij onder meer:

 • Verslaving
 • Woede
 • Angst- en paniekstoornissen
 • Depressie
 • Eetstoornissen
 • Obsessieve compulsieve stoornis (OCS)
 • Persoonlijkheidsstoornissen
 • Fobieën
 • Posttraumatische stress-stoornis
 • Relatie- en sociale problemen

Afhankelijk van jouw hulpvraag en persoonlijke situatie pas ik cognitieve gedragstherapie toe als behandelmethode binnen een breder behandelplan, bijvoorbeeld in combinatie met hypnotherapie  en EMDR.

Hoe werkt cognitieve gedragstherapie?

Bij cognitieve gedragstherapie ligt de focus op hoe je reageert op situaties en hoe je vervolgens omgaat met je negatieve gevoelens en gedachten. In persoonlijke coachingssessies houd ik je een spiegel voor, kijken we of jouw gedachten en gevoelens reëel zijn en maak ik je bewust van je gedrag. Je krijgt van mij praktische tips en oefeningen om anders tegen een problematische situatie aan te leren kijken en er anders mee om te leren gaan.

Benieuwd wat Cognitieve gedragstherapie voor jou kan doen? Plan hieronder dan een vrijblijvende kennismaking met mij in.

 

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Ron Meijering is aangesloten bij:

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten.
Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional.

Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

SKJ

Stel je vraag

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.