Menu

Hoe herken je een eetstoornis?

Mensen met een eetstoornis zijn vaak heel goed in het verbergen van hun eetgedrag. Bijvoorbeeld door smoesjes te bedenken waardoor ze niet hoeven eten in het bijzijn van anderen. Dit maakt een eetstoornis niet altijd even makkelijk te herkennen. Denk je dat iemand in je omgeving een eetstoornis heeft? Of denk je dat je zelf een eetstoornis hebt? Ontdek welke signalen kunnen wijzen op een eetstoornis.

Doe de eetstoornis test

Signalen die kunnen wijzen op een eetstoornis

Eten

Het meest opvallende kenmerk van een eetstoornis, is het eetpatroon. Iemand eet extreem weinig of heeft juist last van eetbuien. Denk ook aan afwijkende eetpatronen zoals maaltijden overslaan, bepaalde voedingsmiddelen ineens niet meer eten of weigeren samen te eten.

Gewicht

Afhankelijk van om welke eetstoornis het gaat, is een belangrijk symptoom van een eetstoornis dat iemand in korte tijd heel veel afvalt of aankomt. Er kan ook sprake zijn van grote gewichtsschommelingen. Bij elke eetstoornis ligt er een extreme focus op gewicht en eten.

Gedrag

Iemand met een eetstoornis valt vaak op door afwijkend gedrag, zowel rondom voeding als meer in het algemeen. Bijvoorbeeld dwangmatig sporten, sterke stemmingswisselingen en sociale afzondering. Zo zijn er tal van gedragskenmerken die kunnen wijzen op een eetstoornis.

Herken een eetstoornis: doe de eetstoornis test!

Denk je dat er bij jou of bij iemand anders sprake is van een eetstoornis, maar weet je het niet zeker? Doe de dan gratis eetstoornis test.

Ik heb een eetstoornis, wat nu?

Een eetstoornis overwinnen is zwaar, maar het kan echt. Als eetstoornis coach wil ik je daar graag bij helpen. Lees meer over wat de behandeling van een eetstoornis inhoudt.

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

 • Internationaal Register Hypnotherapeut
 • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
 • EMDR coach
 • Hypnoslim coach
 • Virtuele maagband consulent
 • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
  Collectief Alternatieve Therapeuten
  BO nr.: 60872021-08-31
 •  

 

Stel je vraag

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.