fbpx Menu

Behandeling eetstoornis

Er zijn meerdere manieren om je te coachen om jouw eetstoornis te overwinnen

Een succesvolle behandeling van je eetstoornis begint bij inzicht. In wie je bent en wat je wilt. Waar je je nu bevindt en waar je naartoe wilt werken. En hoe je daar komt. Maar ook inzicht in hoe het nu met je is en of je lichaam in balans is. De Lifeline-programma onderscheidt zich van andere eetstoornis behandelingen door allereerst de balans in je lijf te herstellen. Zo creëren we de optimale omstandigheden voor de rest van het coachingsprogramma.

Doe de eetstoornis testPlan jouw intakeafspraak

Stap 1: je lichaam weer in balans

Jouw doel behalen lukt het best als je lichaam in balans is. Daarom focussen we tijdens de intake voor de eetstoornis behandeling eerst op voeding. Je krijgt uitleg over wat voeding met je doet en hoe je lijf hierop reageert. Daarna maken we een analyse:

  • hoe is het met je fysieke conditie?
  • hoe ziet je eetpatroon eruit?
  • heb je tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, vitaminen of mineralen?

We bepalen een doel waar jij naartoe wilt werken en maken visueel hoe het voelt als je dit bereikt hebt. Je krijgt een voedingsadvies op maat waarmee je je lijf weer in balans kan brengen. Tegelijkertijd bekijken we wat jou stress geeft en proberen we deze stress-cirkel te doorbreken. Zo ontstaat er meer rust in je hoofd.

Pas als dit op orde is, ben je toe aan de volgende stap.

Stap 2: weer baas over je eigen LEVEN

De rode draad in jouw eetstoornis behandeling is om de regie over je eigen leven weer terug te krijgen. Daarvoor gaan we in een groep aan de slag met jouw persoonlijke doelen. Hierbij komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Luisteren – Onderzoeken van jouw motivatie, jouw doel, of ik je ermee kan helpen en welke vorm van coaching het beste werkt voor jou.
  • Evolutie – Onderzoeken hoe jouw eetstoornis is ontstaan en hoe jouw lichaam weer in balans kan komen.
  • Verkennen – Onderzoeken van jouw overtuigingen en overlevingspatronen, en hoe we deze kunnen ombuigen naar zelfregie.
  • Erkennen – De belangrijkste stap: toegeven dat je hulp nodig hebt.
  • Navigeren – Nu gaan we actief aan de slag om van wilskracht naar innerlijke balans te komen.

Behandelmethodieken

De behandeling van je eetstoornis is altijd maatwerk. In mijn aanpak combineer ik groepscoaching met elementen uit de cognitieve gedragstherapie, NLP en voedingscoaching. Eventueel aangevuld met hypnotherapie en/of EMDR.

Plan jouw intakeafspraak

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je anorexia, boulimia, binge eating of overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

 

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.