Menu

Herken een eetbui

Een eetbui herkennen is niet zo moeilijk. Hem zien aankomen, dat is lastiger. Inzicht in de oorzaak van eetbuien helpt om jouw triggers te herkennen. Wat maakt dat jij begint te eten. En welke emoties je probeert weg te eten. Zo leer je jezelf beter kennen en kun je een plan maken om je eetbuien een halt toe te roepen. Of – beter nog – te voorkomen. Ons Lifeline coachingsprogramma kan je hiermee helpen.

Vraag een vrijblijvende intake aan

Oorzaak eetbuien

Wat zijn de oorzaken van eetbuien? En welke emoties hebben invloed hierop?

Stress

Ervaart jouw lijf veel stress, dan zoekt het een manier om deze stress af te voeren. Bijvoorbeeld in de vorm van een eetbui. Maar na de eetbui voel je je weer schuldig, en zo kom je in een cirkel terecht.

Slecht nieuws

Emoties als teleurstelling, frustratie, droefheid en verdriet komen naar boven bij slecht nieuws. Een eetbui kan een manier zijn om deze moeilijke emoties tijdelijk op te vangen.

Verveling

Voel je je wel eens leeg of alleen? Heb je een druk leven, maar haal je weinig voldoening uit alle oppervlakkige bezigheden en contacten? Ook dan kan de behoefte ontstaan om veel te eten.

Positieve emoties

Zelfs geluk kan een reden zijn om jezelf te belonen met eten. Bijvoorbeeld omdat je opgelucht bent dat een stressvol moment positief is verlopen. Ook geluk kan een reden zijn om jezelf te belonen met eten.

Ik heb eetbuien, wat nu?

Ben jij klaar met die onverklaarbare eetbuien? Ik wil je graag helpen om er vanaf te komen en te werken aan een gezond eetpatroon.

Vraag een vrijblijvende intake aan

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

 

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.