Menu

Breng Zon op Je Tafel: Een Zomerse Maaltijd voor Regenachtige Dagen

De Nederlandse zomer laat zich weer eens van zijn meest sombere kant zien: regen, regen, en af en toe een beetje zonneschijn. Je plant een mooie dag buiten, misschien voor een ritje op de motor, en dan komt er weer zo’n regenbui die alles in het water laat vallen. Maar laat je niet ontmoedigen! Zelfs op de regenachtigste dagen kun je een beetje zon in huis halen, en dat doe je het beste met heerlijk en gezond eten.

Vandaag deel ik een zonnig recept wat je meteen een zomers gevoel geeft, zelfs als het buiten giet. Dit gerecht is perfect voor een regenachtige dag: een zonnige Mediterrane schotel met citroen-kip, geroosterde groenten en couscous.

Ingrediënten voor de citroen-kip, met geroosterde groenten en couscous (4 personen):

– 4 kleine kipfilets
– 2 citroenen (sap en schil)
– 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde tijm
– Zout en peper naar smaak
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 rode paprika (in reepjes)
– 1 gele paprika (in reepjes)
– 1 courgette (in halve maantjes)
– 1 rode ui (in dunne ringen)
– 200 g – 250g couscous
– 300 ml groentebouillon
– Een handvol verse peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze:

1. Marineer de Kip:

– Meng in een kom het citroensap, de citroenschil, knoflook, oregano, tijm, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie.
– Voeg de kipfilets toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade. Laat dit minstens 30 minuten intrekken (langer is beter, dus als je tijd hebt, laat het dan een paar uur marineren).

2. Rooster de Groenten:

– Verwarm de oven voor op 200°C.
– Leg de paprika, courgette en rode ui op een bakplaat. Besprenkel met de resterende olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
– Rooster de groenten ongeveer 20-25 minuten tot ze zacht en licht gebruind zijn.

3. Bak de Kip:

– Verhit een grillpan of gewone koekenpan op middelhoog vuur.
– Bak de kipfilets ongeveer 6-10 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. (Tip gebruik een oven thermometer om te zien of ze gaar zijn)

4. Bereid de Couscous:

– Breng de groentebouillon aan de kook.
– Doe de couscous in een grote kom en giet de kokende bouillon eroverheen. Dek de kom af en laat 5 minuten staan.
– Roer de couscous los met een vork en meng er de fijngehakte peterselie door.

5. Serveer en geniet!:

– Verdeel de couscous over de borden, leg de geroosterde groenten eromheen en plaats de citroen-kipfilets bovenop.
– Garneer eventueel met extra citroenschijfjes en een beetje extra peterselie.

Met dit gerecht haal je de zon in huis, ongeacht het weer buiten. De frisse citroensmaak en kleurrijke groenten brengen een beetje zomer op je bord. Dus laat de regen maar komen; binnen geniet jij van een zonnige maaltijd!

Eet smakelijk!

Ps op zoek naar meer smakelijke recepten? https://ronmeijering.nl/lekkere-recepten/

 

"Een therapeut die weet wat je voelt"

Maak een afspraak

Ik ben er om je te helpen.  Boek meteen een afspraak. Ik bel je zo snel mogelijk terug.

Mijn kwalificaties

  • Internationaal Register Hypnotherapeut
  • Gediplomeerde NLP Master Practitioner Coach
  • EMDR coach
  • Hypnoslim coach
  • Virtuele maagband consulent
  • Aangesloten bij de CAT multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten
    Collectief Alternatieve Therapeuten
    BO nr.: 60872021-08-31
  •  

 

Stel je vraag

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.