Heerlijk diner met zoete aardappel met pulled chicken
Wat eten we deze week nu weer. Dat is de vraag die ik thuis regelmatig gestelt krijg.
Dan is het vaak het antwoord, mmm… weet ik niet. Misschien herken je het wel dat je elke week een beetje hetzelfde eet.
Daarom vandaag eens een keer een heel ander diner idee,
Hieronder vind je de bereidingswijze en wat je er voor nodig hebt, zoete aardappel met pulled chicken!
Bereidingstijd is maar 25 minuten en echt super lekker en eens keer iets anders😀
Ingrediënten (voor 1 persoon.):
✔1 teen Knoflook
✔½ Paprika
✔½ Rode ui
✔½ el Olijfolie
✔100 g Zoete aardappel, ongekookt
✔200 g Kipfilet
✔1 el Honing
✔3 el Sojasaus, Kikkoman
Bereiding in 25 minuten:
- Kook de kipfilet 12 min. in een grote pan met water. Laat afkoelen en trek de kipfilet uit elkaar met 2 vorken.
- Snijd de rode ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Bak de rode ui, paprika en knoflook in de olijfolie in een pan voor 5 min.
- Prik met een vork enkele gaten in de zoete aardappel (met schil) en verwarm 7 min. in magnetron (700 W). Keer elke 2 min.
- Meng de honing en sojasaus tot een sausje en meng met de kipfilet.
- Snijd de zoete aardappel open en serveer met de pulled chicken en groente.
En dan genieten maar😀
Fijne dag gewenst!