Menu

Wat zijn de oorzaken van overgewicht?

Niet iedereen met overgewicht heeft een eetprobleem. En niet iedereen met een eetprobleem heeft overgewicht. Er zijn verschillende risicofactoren die de kans op overgewicht vergroten. Een duidelijke oorzaak is vaak niet zo makkelijk aan te wijzen. Meestal wordt overgewicht veroorzaakt door een combinatie van factoren.

Hieronder lees je wat mogelijke oorzaken van overgewicht zijn. En waar de grens ligt tussen een eetprobleem en een eetstoornis.

Vraag een vrijblijvende intake aan

Hoe ontstaat overgewicht?

Beginnen met afvallen kan leiden tot een verstoring van je lichamelijke balans. Op den duur kan dit chronisch overgewicht veroorzaken. Welke factoren hebben invloed hierop?

Aanleg en erfelijkheid

Bij sommige mensen zit overgewicht letterlijk “in hun genen”. Door hun combinatie van genen slaan zij meer vet op dan andere mensen, en ontstaat bij hen eerder overgewicht. Ook een onbalans in bepaalde hormonen kan leiden tot overgewicht.

Opvoeding en omgeving

Je opvoeding en omgeving hebben grote impact op je gewicht. Welke eet- en beweeggewoonten heb je van huis uit meegekregen? Hoe is het eetgedrag van je vrienden? Welke soorten voeding zijn verkrijgbaar in jouw directe omgeving? En hoe zit het met de invloed van marketing en media?

Medische aandoeningen en medicatie

Bepaalde aandoeningen kunnen een nadelige invloed hebben op je eetpatroon en bewegingsmogelijkheden. Maar ook medicatie kan je gewicht beïnvloeden.

Eetprobleem of eetstoornis?

Niet iedereen met overgewicht – of ondergewicht – ontwikkelt een eetstoornis. Heb jij een eetprobleem met eten of een eetstoornis? Doe de eetstoornis test.

Een veelvoorkomend kenmerk van een eetstoornis zijn eetbuien. Lees hoe je een eetbui kan herkennen en leren voorkomen.

Vraag een vrijblijvende intake aan

“Het verhaal van mijn cliënten en mij zijn het levende bewijs dat het kan: afrekenen met je eetprobleem, je angsten of je overgewicht. Je lijf in balans brengen. Weer baas worden over je eigen leven. Een nieuwe start.”

Maak een afspraak

Ik sta klaar om samen met jou de uitdaging aan te gaan! Maak nu een afspraak. Bel me op 06 - 14 64 23 02 of vul het contactformulier op deze pagina in. Dan bel ik jou zo snel mogelijk terug.

Registratie Ron Meijering

Ron Meijering is officieel Internationaal Register Hypnotherapeut en aangesloten bij de HVNL  de beroepsvereniging voor professionele hypnotiseurs Nederland. Ook is hij SKJ geregistreerd als Jeugdprofessional. Het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd, SKJ, is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector.

Ook is Ron Meijering een officieel gediplomeerde NLP Practitioner Coach.

HVNL  SKJ

 

Stel je vraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.