Vandaag op het menu, Andijviestamppot met balletjes
De herfst is aantocht, dus een lekker stamppotje gaat er wel in! Vandaag Andijviestamppot met Vega balletjes.
Hieronder vind je de bereidingswijze en wat je er voor nodig hebt.
Bereidingstijd is maar 30 minuten en echt super lekker.
Ingrediënten (voor 1 persoon.):
✔ Andijvie, voorgesneden 250 g
✔ Vega balletjes 150 g
✔ Philadelphia (knoflook en kruiden) 1 el
✔ Aardappelpuree ( vers) 150 gram aardappelen
✔ 37,5 ml melk
✔15 gram roomboter ongezouten
✔ Mosterd 1 tl
✔ ½ tl gemalen nootmuskaat
Bereiding in 30 minuten:
- Snijd de vega balletjes doormidden en bak ze 4 min. in de helft van de roomboter in een grote pan. Voeg de laatste 2 min. de andijvie toe, en zo nodig water.
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af. Laat de aardappelen in de kookpan op de kleinste pit op laag vuur in 2 min. droogkoken. Hoe minder vocht in de aardappelen, hoe luchtiger de puree.Verwarm ondertussen de melk in een steelpan op laag vuur, maar laat niet koken. Stamp de aardappelen fijn met de pureestamper (of pureeknijper). Voeg de melk en andere helft van de boter toe en roer luchtig door met een garde tot de boter helemaal gesmolten is. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
- Voeg aardappelpuree, philadelphia en mosterd toe aan de grote pan en roer goed.Tips:
– Je kunt i.p.v. boter ook dezelfde hoeveelheid olie gebruiken.
Fijne dag en eet smakelijk vanavond!